MedWatch

J&J skuffer på salgsforventning efter fin slutspurt

Johnson & Johnson har øget både omsætning og indtjening i 2018 efter en bedre end ventet udvikling i fjerde kvartal. Men storkoncernens prognose for 2019 ligger lavere end markedets forventninger.

Foto: PR

Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der blandt andet samarbejder med danske Genmab omkring salget af kræftmidlet Darzalex, har leveret let skuffende salgsforventninger til sit nye regnskabsår.

Ifølge Johnson & Johnson ses der for regnskabsåret et samlet salg på 80,4 mia. dollar, hvilket er lidt under de 81,2 mia. dollar, som analytikerne ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter.

For indtjeningen per aktie regner Johnson & Johnson med en justeret indtjening per aktie på mellem 8,50 og 8,65 dollar, mens analytikerne havde et estimat på 8,61 dollar.

I sidste års fjerde kvartal leverede Johnson & Johnson en justeret indtjening per aktie på 1,97 dollar mod ventet 1,95 dollar. I samme periode endte omsætningen på 20,39 mia. dollar mod ventet 20,20 mia. dollar.

I 2018 steg storkoncernens omsætning med 6,7 pct. til 81,6 mia. dollars, men det forventes altså at dykke igen i år. Den justerede indtjening per aktie steg med 12,2 pct. til 8,18 dollars, og forventes altså at stige i 2019.

Mens væksten i 2018 var relativt flad i J&J's forretninger for medicinsk udstyr og forbrugersundhedsprodukter, så trækker medicinalforretningen læsset med en omsætningsvækst på 12,4 pct. til 40,7 mia. dollars. Her har Darzalex bidraget med et salg på godt 2 mia. dollars.

Efter regnskabsoffentliggørelsen ligger aktien i Johnson & Johnson nogenlunde fladt i det amerikanske formarked.

Genmab-guldæg runder lige præcis 2 mia. dollars i 2018 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier