MedWatch

Abbvie og Janssen fejler afgørende studie mod kræft i bugspytkirtlen

Kræftmidlet Imbruvica fra Abbvie og Janssen dumpede et fase 3-studie mod kræft i bugspytkirtlen, der kunne være blevet midlets tiende indikation.

Foto: Brendan McDermid/Reuters

Det lykkedes ikke for Abbvie og J&J-datterselskabet Janssen at bestå et fase 3-studie mod kræft i bugspytkirtlen med det storsælgende kræftmiddel Imbruvica. 

Det skriver Abbvie i en pressemeddelelse.

Imbruvica blev afprøvet i kombination med kemoterapi, men var ikke mere effektiv end kemoterapi alene, og fejlede derfor studiet.

Kræft i bugspytkirtlen er en af de mest dødelige former for kræft. En opgørelse fra Kræftens Bekæmpelse fra januar 2018 viser, at blot 8 pct. af danske patienter med kræftformen overlever mere end fem år, hvilket er den laveste overlevelsesrate blandt alle kræftformer. 

Da heller ikke Imbruvica kunne komme sygdommen til livs, er den primære behandling mod kræft i bugspytkirtlen fortsat kemoterapi.

Imbruvica er godkendt mod ni forskellige kræfttyper, hvoraf størstedelen af blodkræftformer, og Abbvie og Janssen afprøver stadig midlet mod en række andre kræftsygdomme.

Abbvie vinker farvel til 26 mia kr som konsekvens af skuffende kræftmiddel

Abbvie kaster 700 mio. kr. efter nyt håb inden for immunterapi 

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier