MedWatch

Glaxosmithklines formand træder tilbage oven på kæmpeaftale

Bestyrelsesformanden for Glaxosmithkline stopper i virksomheden efter at have forhandlet en kæmpe fusionsaftale med Pfizer på plads.

Foto: /ritzau/AP/Alastair Grant/

Den britiske medicinalvirksomhed, Glaxosmithkline, skal til at se sig om efter en ny formand efter Philip Hampton, der mener at være nået til vejs ende med sit arbejde oven på en kæmpe fusionsaftale med Pfizer i midten af december. Det skriver Bloomberg News.

Hampton, der har været formand igennem næsten fire år, har i perioden blandt andet stået i spidsen for et direktørskifte, hvor den mangeårige topchef Andrew Witty for godt halvandet år siden blev erstattet med Emma Walmsley.

I december kunne Glaxosmithkline desuden annoncere aftalen med amerikanske Pfizer om at kombinere deres forbrugersundhedsforretninger i et fælles joint venture. Målet er i løbet af de kommende år at udskille den del af forretningen i en selvstændig, børsnoteret enhed.

"Jeg mener, at det er det rette tidspunkt at træde tilbage og give plads til, at en ny formand får ansvaret for at føre processen til ende over de næste få år og lede bestyrelsen ind i denne næste fase," siger Hampton ifølge meddelelsen.

Med aftalen mellem Glaxosmithkline og Pfizer fusionerer to giganter inden for forbrugersundhed med varemærker som tandpastaen Sensodyne og gigt- og smertestilleren Voltaren. Glaxosmithkline kommer til at sidde på 68 pct. af ejerskabet i joint venturet, der kombineret når et samlet salg på 12,7 mia. dollar.

Handelen ventes endeligt gennemført i løbet af andet halvår 2019, og senest tre år derefter ventes selskabet børsnoteret.

Medicinalgiganter indleder joint venture inden for forbrugersundhed 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier