MedWatch

Diabetesfirma består fase 2-studie efter problemer hos FDA

Biotekselskabet Zafgen har landet positive resultater i et fase 2-studie med diabetesmidlet ZGN-1061. Nu skal selskabet forsøge at genvinde tilliden hos FDA, der blokerede et af selskabets studier i november.

Foto: /ritzau/AP/Andrew Harnik

Det problemramte biotekselskab Zafgen har fået en tiltrængt sejr i form af positive data fra et fase 2-studie med selskabets diabetesmiddel ZGN-1061.

Det skriver branchemediet Endpoints.

Zafgens middel forbedrede patienternes blodsukkerniveauer og førte til vægttab, som det skulle, og førte ikke til nogen alvorlige bivirkninger eller kardiovaskulære problemer.

Sidstnævnte var især vigtigt at fastslå for Boston-baserede Zafgen. I 2015 stod Zafgen nemlig bag et fase 3-studie med en fedmekandidat, der blev lukket ned af FDA efter flere dødsfald, som skyldtes sikkerhedsproblemer på hjertekarområdet.

Det fik i november FDA til at blokere et planlagt fase 2-studie med firmaets diabetesmiddel. FDA frygtede således, at ZGN-1061 havde samme kardiovaskulære problemer som den dødelige fedmekandidat.

Sideløbende har Zafgen afprøvet midlet i fase 2 i Australien, og det er det studie, som nu ifølge firmaet har vist, at midlet er sikkert.

I november sagde Zafgen, at selskabet var i dialog med FDA om diabetesmidlets fremtid i USA.

Myndigheder stopper endnu et studie fra amerikansk fedme- og diabetesfirma 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier