MedWatch

Onxeo finder biomarkører der støtter forsøg med kræftmidlet Asidna

Med de prædiktive biomarkører vil selskabet være i stand til bedre at udvælge de forsøgspersoner, der reagerer stærkest på kræftmidlet, lyder det i en meddelelse.

Foto: Colourbox

Biotekselskabet Onxeo har fået et nyt værktøj i hænderne i selskabet udvikling af kræftmidlet Asidna med identifikationen af prædiktive biomarkører for midlet.

Det oplyser det franske biotekselskab torsdag aften.

Med de prædiktive biomarkører vil selskabet være i stand til bedre at udvælge de forsøgspersoner, der reagerer stærkest på kræftmidlet, og det er ifølge selskabets adm. direktør, Judith Greciet, "et vigtigt fremskridt, der vil hjælpe med udformningen af de næste faser af den kliniske udvikling af Asidna.

"Faktisk vil disse biomarkører muliggøre en tidlig udvælgelse af patienterne med en bedre følsomhed over for behandling med Asidna, som vil maksimere sandsynligheden for succes for kommende kliniske undersøgelser samt muliggøre en personlig medicintilgang til disse patienter over tid," udtaler Judith Greciet.

De nyfundne biomarkører vil ifølge Onxeo finde anvendelse i udformningen af fremtidige undersøgelser af lægemiddelkandidaten, og de vil blive nyttiggjort i selskabet næste fase 1b/2 kombinationsundersøgelse, som ventes indledt i de kommende uger, fremgår det af meddelelsen fra Onxeo.

Selskabet har tidligere varslet, at det vil indlede fase 1b/2a-studier i kombination med såkaldte PARP-inhibitorer og andre midler, der angriber tumorernes DNA, allerede i første halvår af 2019. Asidna er den mest fremskredne lægemiddelkandidat i Onxeos pipeline.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier