MedWatch

Trods utallige tilbageslag er konkurrencen om at knække udbredt og dødelig virus intakt

Trods mangel på succes i udviklingen af behandlinger mod luftvejsvirussen RSV lokker området stadig med løftet om en kæmpestor patientgruppe og muligheden for at være først på markedet. To af de mest markante spillere har dansk islæt.

Foto: AP/Carolyn Kaster

Et potentielt milliardmarked for behandling af luftvejsvirussen RSV lokker fortsat både etablerede, multinationale medicinalvirksomheder såvel som mindre biotekselskaber.

Men nødden har gentagne gange vist sig svær at knække, og blandt andet Janssen, medicinalarmen hos giganten Johnson & Johnson, og Regeneron har for nylig trukket sig fra kapløbet om at blive først med en behandling eller vaccine mod virussen, der globalt menes at smitte op mod 30 mio. individer og føre til anslået 200.000 årlige dødsfald blandt børn under fem år, der sammen med ældre og svækkede borgere har den højeste risiko ved RSV-smitte.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier