MedWatch

Analytiker om opjustering i ALK: Det giver positive signaler om 2019

Det lover godt for 2019, at ALK-Abéllo fredag har opjusteret sine forventninger til hele 2018. Det mener en analytiker fra Sydbank.

Foto: /Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Det vidner om en stærk afslutning på året, at ALK-Abéllo fredag har opjusteret sine forventninger til resultaterne i 2018. Det vurderer Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen, som særligt hæfter sig ved det bedre salg af SCIT/SLIT-dråber.

"Der har i de foregående kvartaler være en tilbagegang som følge af de her produktrationaliseringer og produktionsopgradering, men det virker som om, at det er et bedre momentum i den del af forretningen, så den klarer sig bedre end frygtet, siger han.

"Det ekstra salg drypper direkte ned på bundlinjen, og det giver positive signaler i forhold til 2019," lyder det fra analytikeren.

Det er blandt andet med henvisning til salget af de ældre allergivacciner, der tages som dråber, at ALK fredag opjusterede sine forventninger til årets resultat.

Der ventes nu en omsætning højere end 2,9 mia. kr. mod tidligere 2,85-2,9 mia. kr., mens det primære driftsresultat (EBITDA) ventes at nå 125-175 mio. kr. Her lød forventningen tidligere på 50-100 mio. kr.

I meddelelsen fra ALK henvises der også til en robusthed i produktionen, som gør det muligt at møde stigende efterspørgsel. I den del af forretningen virker det som om, at det er ved at være styr på det, vurderer Søren Løntoft Hansen.

"Men når man kigger på deres transformationsplan og særligt på transformationen over mod tabletter uden for Europa, er vi stadig tidligt i en transformationsplan."

"Der er dog ingen tvivl om at det er positivt med opjusteringen, og der er noget kvalitet i denne her opjustering i forhold til deres basisforretning,"lyder det fra Sydbank-analytikeren.

Ved 16-tiden ligger ALK-aktien som den mest stigende på børsen i København. Der lægges 5,4 pct. til kursen, så den nu er 955 kr. Inden opjusteringen lå aktien til et fald på 1,3 pct.

ALK opjusterer forventningerne til 2018 

ALK-direktør sælger egne aktier for 7 mio kr 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier