MedWatch

GSK's luksusproblem fortsætter: Kæmper for at følge med salget af ny vaccine

En overraskende høj efterspørgsel betyder, at Glaxosmithkline ikke kan producere nok eksemplarer af sin nye vaccine mod helvedesild, og det luksusproblem vil fortsætte i løbet af 2019, forudser selskabet.

Glaxosmithkline fik godkendt sin vaccine mod helvedesild, Shingrix, i oktober 2017. | Foto: /ritzau/AP/Alastair Grant/

Det britiske medicinalselskab Glaxosmithkline kan bogstavelig talt ikke producere vacciner nok i øjeblikket. I hvert fald når det kommer til firmaets vaccine mod helvedesild, Shingrix.

Det skriver branchemediet Fiercepharma.

Lige siden Shingrix blev godkendt af FDA i oktober 2017, har Glaxosmithkline oplevet en med egne ord "uhørt" høj efterspørgsel på vaccinen.

Men blandt andet fordi vaccinen tager seks måneder at producere, kan selskabet simpelthen ikke følge med efterspørgslen.

Det luksusproblem, siger GSK, vil sandsynligvis fortsætte igennem 2019, selvom selskabet lige nu kæmper for at øge produktionen.

"Vi bliver nødt til at udvide vores udbud så hurtigt, vi kan, for lige nu kan vi stort set sælge alt, hvad vi kan producere i USA," sagde Luke Miels, der er øverste chef for pharmaceutiske produkter i GSK, på et investorkald ifølge Fiercepharma.

Produktionsproblemet betyder også, at Glaxosmithkline har indført ordrebegrænsninger og desuden har droppet alle sine tv-reklamer for Shingrix for ikke at øge efterspørgslen yderligere.

Over de næste år forventer Glaxosmithkline så at øge sin produktion markant, siger selskabet til Fiercepharma.

I 2018 forventer GSK, at Shingrix vil sælge for mellem 700 og 750 mio. pund, svarende til mellem 5,8 og 6,2 mia. kr.

Luksusproblem: GSK dropper reklamer for vaccine efter overvældende efterspørgsel 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier