MedWatch

46 kasser med fentanyl stjålet fra laboratorium i Aarhus

En større beholdning af den ekstremt potente opioid fentanyl er blevet stjålet fra Institut for Klinisk Medicin i det nordlige Aarhus.

En amerikansk journalist medbragte på et pressemøde i 2017 denne beholder, som skal demonstrere en dødelig mængde fentanyl. | Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin

Der mangler 46 kasser med den højpotente opioid fentanyl i et laboratorium på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet.

De mange kasser er blevet stjålet mellem den 3. og 7. december, og det får nu politiet til at advare om lægemidlet, der er dødeligt, hvis det bliver misbrugt.

"Fentanyl er et stærkt smertestillende stof, som kan være særdeles farligt, hvis det ikke bliver brugt korrekt," skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Et billede fra Østjyllands Politi viser, at der er tale om generisk fentanyl fra det tyske firma B. Braun Medical, der har dansk kontor på Frederiksberg.

Fentanyl er væsentligt mere potent end stoffer som morfin og heroin og udskrives kun til patienter, der allerede har høj tolerance over for smertestillende midler.

Stoffet har spillet en hovedrolle i den verserende opioidepidemi i USA.

Østjyllands Politi opfordrer alle til at ringe 114 med det samme, hvis de bliver tilbudt stoffet på gaden. Borgere skal også tage kontakt, hvis de på anden måde får oplysninger om, hvor det stjålne fentanyl befinder sig.

Anmeldelsen kom fredag, da ansatte på Aarhus Universitet opdagede, at de manglede kasserne i deres forskningslaboratorie.

Én kasse indeholder ifølge Ritzau 10 gange 10 milliliter injektionsvæske med fentanyl, hvilket tilsiger, at der er tale om 4,6 liter stjålent injektionsvæske med fentanyl.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier