MedWatch

Boehringer Ingelheim skiller sig af med 300 medarbejdere i Frankrig

Den tyske medicinalkoncern Boehringer Ingelheim vil nedbringe sin arbejdsstyrke i Frankrig med omkring 300 ansatte. Det sker som et led i en omstrukturering af de franske aktiviteter efter en massiv byttehandel med Sanofi sidste år.

327 ansatte i Boehringer Ingelheims afdeling i Frankrig skal kigge sig om efter et nyt arbejde. Det fortalte den tyske medicinalkoncern mandag til fagforeninger i landet, skriver Reuters.

Fyringerne sker som et led i en omstrukturering af aktiviteterne ved selskabets faciliteter i byen Lyon i kølvandet på en omfattende byttehandel, man lavede med franske Sanofi sidste år.

Her overtog Sanofi Boehringers afdeling for forbugersundhed, mens franskmændenes forretning for dyresundhed i datterselskabet Merial røg den anden vej i en transaktion med en værdi på omkring 130 mia. kr.

Den handel åbnede i øvrigt døren for, at det danske allergiselskab ALK kunne hente Carsten Hellmann hjem til Danmark som ny topchef. Han havde indtil da stået i spidsen for Merial.

En talsmand for Boehringer Ingelheim siger til Reuters, at man samtidig med nedlæggelsen af 327 af sine 2800 arbejdspladser i Frankrig også vil oprette 32 nye stillinger, og nettoeffekten af fyringerne vil altså ende på 295 stillingsnedlæggelser.

Talsmanden tilføjer, at man vil tilbyde frivillig fratrædelse til medarbejderne i et forsøg på at undgå direkte fyringer, men påpeger, at det er for tidligt at sige noget om udfaldet.

Sanofi nedlægger 670 stillinger i Frankrig 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier