MedWatch

Innovationsfonden og Vækstfonden lancerer ny startup-finansiering

To centrale fonde for iværksættervirksomheder lancerer nye initiativer efter en politisk beslutning om at forenkle erhvervsfremmesystemet.

Foto: Ritzau Scanpix/ Philip Davali

Innovationsfonden og Vækstfonden er på vej med en række nye initativer til finansiering af tidlige iværksættervirksomheder.

Det skriver de to fonde i en fælles meddelelse.

Det sker efter der er indgået en politisk aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet og detbetyder blandt andet, at de to fonde opretter flere lokale kontorer rundt om i landet.

Innovationsfonden og Vækstfonden har i Aarhus lagt planerne frem for, hvordan de to fonde "planlægger at yde risikovillig finansiering til tidlige og vidensbaserede virksomheder," som det hedder.

Det sker efter den forenkling af erhvervsfremmesystemet, som regeringen og Dansk Folkeparti vedtog i maj 2018, skriver fondene.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), der har Vækstfonden under sit ministerium, er tilfreds.

"Danske iværksættervirksomheder har brug for et effektivt og enkelt erhvervsfremmesystem, og at mangel på kapital ikke bliver en hindring for vækst. Med to samlende indgange og en række nye produkter forenkler og styrker vi indsatsen."

En anden central minister på området, uddannelse og forskningsminister Tommy Ahlers (V), der står bag Innovationsfonden.

"De nye initiativer vil styrke forskeres muligheder for at gå ud og skabe nye virksomheder på baggrund af viden fra vores forskningsinstitutioner. Dermed bliver det muligt for flere af vores dygtigste forskere og erhvervsfolk at udleve drømmen om et liv som iværksætter. Jeg tror og håber, at det vil give flere modet til at afprøve deres idé."

Tæt dialog

De to fonde skriver videre, at man har været i tæt dialog med uddannelsesinstitutioner, virksomheder og kapitaludbydere for at "afdække behovet og ønskerne i markedet."

De to etablerer nye kontorer rundt i landet. Innovationsfonden vil fremover have hovedkontor i Aarhus og mindre kontorer i København, Odense og Aalborg. Vækstfonden supplerer sine eksisterende kontorer med nye placeringer i Odense, Aalborg og Aarhus.

I meddelelsen er Peter Høngaard Andersen, direktør i Innovationsfonden, citeret for at sige:

"Med de nye programmer har vi fokus på at understøtte de tidlige faser af iværksætteri og på at opdyrke talent både i forskningsverdenen og i virksomhederne. Det skal styrke forudsætningen for, at forskning og innovation kan gå hånd i hånd og skabe værdi for Danmark."

Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden, forklarer, at det at skabe sammenhængende finansiering vil understøtte iværksættermiljøet bedre.

De nye initiativer fra Innovationsfonden og Vækstfonden træder i kraft pr. 1. januar 2019, hedder det.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier