MedWatch

GSK overvejer at gå i kamp mod super-gonoré

I takt med at problemerne med gonoré, som ikke reagerer på gængs behandling, vokser, overvejer GlaxoSmithKline at udvikle en vaccine mod kønssygdommen.

Foto: Colourbox

Problemerne med multiresistent gonoré har nu vokset sig så store, at GlaxoSmithKline nu seriøst overvejer at udvikle en vaccine mod kønssygdommen, som i USA alene rammer mere end 800.000 mennesker om året.

Det skriver Bloomberg.

Indtil nu har GlaxoSmithKlines interesse på området ellers holdt sig til at få sin vaccine Bexero godkendt til præventiv behandling af sygdommen. Vaccinen er udviklet mod meningitis, men retrospektive analyser viser, at der kan være en positiv ekstra effekt i forhold til beskyttelse mod gonoré.

Selskabet er for øjeblikket i dialog med de regulatoriske myndigheder om at indlede studier på området, men ifølge vaccineenhedens forsknings- og udviklingschef, Emannuel Hanon, vil en vaccine udviklet specifikt mod gonoré sandsynligvis have en større effekt. og selskabet har den nødvendige viden og teknologi.

Gonoré er en gammel og velkendt kønssygdom karakteriseret af kløe og svie i de ramte slimhinder i langt de fleste tilfælde i kønsorganerne, men sygdommen er også meget ofte asymptomatisk.

I Danmark såvel som mange andre lande er antallet af nye tilfælde stigende, men det er ikke det, som gør myndighederne nervøse. Det er det stigende antal af tilfælde af sygdommen, som ikke reagerer på de mest almindelige, og i værste tilfælde alle, behandlinger på markedet. Hvad der ofte kaldes "super-gonoré."

GSK vil teste meningitis-vaccine mod gonoré

Danskstiftet selskab vil spinde guld på 40 år gammelt Leo-middel i USA

Novo Holdings foretager første investering gennem nyt antibiotika-initiativ 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier