MedWatch

Walisere henter 190 mio kr til nyretest med kunstig intelligens

Firmaet RenalytixAI har skaffet 190 mio. kr. til en test baseret på kunstig intelligens, som skal forudsige risikoen for, at patienter udvikler nyresygdom og/eller afstøder nyretransplantater.

Walisiske RenalytixAI udvikler en test, som skal hjælpe patienter, der har problemer med nyren. | Foto: Colourbox

Et firma i Wales, som afprøver en ny tilgang til at forudsige, om patienter får problemer med nyren, har netop hentet 190 mio. kr. (22,5 mio. britiske pund) på børsen i London.

Det skriver branchemediet Fiercepharma.

Selskabet, RenalytixAI, udvikler en test, som ved hjælp af kunstig intelligens både skal kunne forudsige risikoen for at patienter udvikler nyresygdom og afstøder nyretransplantater.

RenalytixAI bevæger sig dermed rundt på et område, hvor man også finder de danske selskaber Bioporto, som markedsfører en test, der forudsiger akutte nyreskader, og Veloxis, som markedsfører et middel mod afstødelse af nyretransplantater.

Det walisiske selskab har fået adgang til tre mio. patienters sundhedsdata gennem den amerikanske hospitalskæde Mount Sinai, og vil benytte kunstig intelligens til at analysere dataene for fællestræk, der kan forudsige risikoen for nyresygdom og organafstødelse.

Idéen er så, at læger skal tage en test af den enkelte patient, som sammenlignes med blandt andet Mount Sinais data for at forudsige, hvordan den enkelte patient vil reagere på forskellige behandlinger og på nyretransplantation.

Mount Sinai ejer ca. en femtedel af RenalytixAI, og selskabet planlægger at lancere sit første produkt i 2019.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier