MedWatch

Analytiker: Positivt signal i fastholdt Darzalex-prognose

Regnskabstallene er næsten som forventet for Genmab, siger Sydbank-analytiker, der ser positiv afklaring om Darzalex-salg.

Foto: Sydbank/PR

Genmabs regnskab for tredje kvartal bød ikke på de store overraskelser, men dog lidt flere uannoncerede milepælsbetalinger og driftsudgifter end ventet.

Det vurderer senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, som ser et lille positivt signal i Genmabs fastholdte prognose for markedssalget af Darzalex.

"Jeg havde også ventet, at de ville fastholde forventningerne, men set i lyset af de lidt skuffende salgstal fra Johnson & Johnson (Genmabs licenspartner på Darzalex, red.) for tredje kvartal, så kunne der måske være lidt usikkerhed omkring, at de ville nedpræciserer forventningerne til markedssalget for Darzalex."

"Så det ser jeg egentlig som et positivt signal, om end jeg stadigvæk forventer, at Darzalex-markedssalget vil lande i den nedre del af forventningsintervallet," siger Søren Løntoft Hansen.

Markedssalget af Darzalex ventes dermed fortsat at lande på 2,0-2,3 mia. dollar for 2018, mens royalty-betalingerne fra salget ventes at give Genmab 1,75 mia. kr. i kassen.

Selve regnskabstallene for tredje kvartal landede i store træk tæt på Sydbank-analytikerens forventninger.

"Toplinjen er måske en lille spids bedre end jeg havde ventet."

"Selskabet fik en stor milepælsbetaling i forbindelse med godkendelsen af Darzalex i førstelinjebehandling i Europa, men derudover er der lidt flere uannoncerede milepælsbetalinger og lidt større refusionsindtægter, end jeg havde ventet," siger Søren Løntoft Hansen.

Driftsomkostningerne var samtidig lidt højere end ventet hos Sydbank-analytikeren.

"Men i det store hele så lander driftsresultatet en lille bitte smule over det, som jeg havde ventet. Så ingen store udsving i forhold til det ventede, og det er der naturligt heller ikke i forbindelse med Genmabs regnskaber efterhånden, hvor vi jo får salget af Darzalex offentliggjort i forbindelse med Johnson & Johnsons regnskaber," siger Søren Løntoft.

Han mener ikke, at regnskabet bør give anledning til større kursudsving for Genmabs aktie, som onsdag lukkede 1,2 pct. lavere i 924 kr. forud for regnskabets offentliggørelse.

Analytiker før regnskab fra Genmab: Prognosen for Darzalex kommer under lup 

Analytiker før regnskab fra Genmab: Prognosen for Darzalex kommer under lup

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier