MedWatch

Sommerhusejeres klager stopper udvidelse af Lundbeck-fabrik

Lundbeck må foreløbigt udskyde en planlagt udvidelse af selskabets fabrik i Lumsås i Odsherred, fordi virksomhedens naboer frygter, at udvidelsen vil ødelægge områdets sommerhusidyl.

Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Der er sat en foreløbig stopper for medicinalvirksomheden Lundbecks planer om at udvide fabrikken i Lumsås, der ligger tæt på kysten og sommerhuse i det nordvestsjællandske landskab.

Det oplyser Planklagenævnet til TV ØST.

"Det handler grundlæggende om, at virksomheden ligger i en kystnær zone, og den er noget udfordret af, at de bliver ramt af de zoner på begge sider, fordi landskabet ikke er særlig bredt," siger Carsten Munk-Hansen, formand for Planklagenævnet.

"Derfor er der en række restriktioner, og det indebærer blandt andet, at kommunen skal begrunde nogle beslutninger omkring lokalplanen for eksempel at bygge i en bestemt højde. Et andet forhold var, at et flertal var af den opfattelse, at lokalplanen var i strid med kommuneplanen, og lokalplanen skal være i overensstemmelse med kommuneplanen," forklarer formanden.

Begge forhold betyder derfor, at medicinalvirksomheden på nuværende tidspunkt ikke får lov til at udvide.

Ifølge den tidligere plan ønsker Lundbeck at udvide et stykke frem over en mark og op til 17 meter i højden. Derfor frygter virksomhedens naboer, at den vil være umuligt at abstrahere fra, når de er i sommerhus.

Odsherred Kommune har dog ifølge Carsten Munk-Hansen stadig mulighed for at tage en ny beslutning, hvor man lovliggør en lokalplan for området.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier