MedWatch

Novo giver comeback til Tresiba i Tyskland

Tre år efter at have trukket Tresiba fra det tyske marked på grund af uenighed med landets myndigheder om prisen prøver Novo Nordisk atter at lancere midlet.

Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisk vil om under en måned igen lancere sin topinsulin, Tresiba, på det tyske marked, efter at selskabet for tre år siden trak midlet ud af det pågældende marked efter et større prisslagsmål med de tyske myndigheder.

Det skriver Berlingske Business.

Tresiba blev i sin tid lanceret i Tyskland i maj 2014, men da Novo ikke kunne blive enighed med myndighederne om prissætningen af midlet annoncerede selskabet i juli 2015, at midlet ville blive tilbagetrukket.

Novo påbegynder i denne omgang de konkrete forhandlinger om prisen på Tresiba med de tyske myndigheder om et halvt års tid. Derfor kan direktør for Novos tyske forretning, Tina Abild Olesen, heller ikke sige noget om det mulige udfald.

"I første omgang vil jeg gerne se myndighedernes vurdering af data først, fordi det er udgangspunktet for den efterfølgende prisforhandling. Nu har vi besluttet os for at sende Tresiba på markedet igen, og vi ser frem til de kommende forhandlinger," siger Novo-direktøren til Business.

Trods usikkerhed om udfaldet af forhandlingerne, kommer Novo denne gang ikke til at trække midlet tilbage.

"Vi bliver på det tyske marked. Det er det, der ligger i den her beslutning," siger Tina Abild Olesen.

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier