MedWatch

Abbvie klar med Humira-opfølger efter succes i fase 3

Medicinalselskabet Abbvie har landet positive resultater i et fase 3-studie med sit gigtmiddel upadacitinib, som efter planen skal være en opfølger til verdens bedst sælgende lægemiddel, Humira, som Abbvie også ejer.

Abbvies inflammationsmiddel Humira solgte for 116 mia. kr. i 2017 alene. | Foto: Abbvie

I sidste uge udløb det europæiske patent på Abbvies - og verdens - bedst sælgende lægemiddel, gigtmidlet Humira, men allerede nu er Abbvie klar med et nyt gigtmiddel.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Abbvie har fået positive resultater fra et fase 3-studie med gigtmidlet upadacitinib, som selskabet nu vil anmode om at få godkendt i USA.

Ifølge Reuters håber Abbvie, at upadacitinib kan hjælpe med at tilbagevinde en del af den tabte omsætning, som et patentudløb uundgåeligt vil medføre, når andre selskaber begynder at producere billigere kopimedicin.

Samtidig skal upadacitinib hjælpe med at sørge for, at Abbvie ikke taber alt for meget omsætning, når kopister også begynde at tage andele fra Humira i USA fra 2023, hvor Abbvies aftaler om eksklusivitet udløber.

På verdensplan solgte Humira i 2017 for 116 mia. kr.

Upadacitinib er et gigtmiddel af klassen JAK-hæmmere, som også Pfizers Xeljanz hører til. I fase 3-studiet viste upadacitinib signifikant bedre effekt end stoffet methotrexat, som er førstelinjebehandlingen mod gigt.

Danmarks mest solgte medicin går af patent tirsdag – Amgros venter millionbesparelse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier