MedWatch

Sanofi og Regeneron får godkendt milliardsællert til brug mod astma

Sanofi og Regeneron har hos de amerikanske sundhedsmyndigheder fået udvidet indikationen for deres nye, fælles, milliardsælgende eksemmiddel Dupixent.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Jacques Brinon

Franske Sanofi og den amerikanske samarbejdspartner Regeneron fik fredag et gennembrud i deres ambitioner om at udvide paletten af indikationer, som selskabernes fællesprojekt Dupixent kan bruges imod.

De amerikanske sundhedsmyndigheder har således godkendt, at Dupixent, der blev godkendt mod atopisk eksem hos voksne sidste år, også kan bruges mod astma i samme aldersgruppe.

Dupixent solgte for 2,1 mia. kr. i de første seks måneder af 2018, og salget stiger fortsat hastigt, da midlet kun har været godkendt siden april 2017.

Netop atopisk eksem og astma er to sygdomme, der ligger tæt op ad hinanden, da personer med atopisk eksem ofte også udvikler astma.

Sanofi og Regeneron afprøver også Dupixent i en lang række andre astma- og eksemrelaterede indikationer. Blandt andet tester de to firmaer Dupixent i fase 3 mod atopisk eksem og astma hos børn og næsepolypper.

Dupixent er et biologisk lægemiddel, som udgør et alternativ til steroidebaserede behandlinger som binyrebarkhormon mod astma og eksem.

Indtægten fra Dupixent falder på et tørt sted for især Sanofi, der har oplevet dykkende salg i sin hovedforretning inden for diabetesmedicin, der i andet kvartal af 2018 faldt 11,9 pct. i forhold til samme periode af 2017.

Diabetesforretningen fortsætter tilbagegang hos Sanofi 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier