MedWatch

Roche øger medicinsalget

Den schweiziske medicinkoncern Roche har i årets første ni måneder øget salget af lægemidler med 7 pct. Hemlibra nærmer sig salg for 750 mio. kr.

Foto: MARKUS STUECKLIN, AP

Medicinalvirksomheden Roche har i årets første ni måneder haft fart på salget af lægemidler og diagnostik, der i perioden har nået 42,1 mia. schweiziske franc, svarende til knap 275 mia. kr.

Det fremgår af selskabets regnskab for tredje kvartal, der er præsenteret onsdag morgen.

Således voksede medicinsalget fra januar til september med 7 pct., mens diagnostikdivisionen lagde 6 pct. til omsætningen.

På lægemiddelområdet er væksten drevet af særligt midlerne Ocrevus, Perjeta, Alecensa og Tecentriq, hvor salgsfremgangen overgår det store omsætningsfald for MabThera/Rituxan og Herceptin, hvor biosimilære konkurrenter vinder markedsandele.

Det nyligt lancerede Hemlibra omsatte for i alt 113 mio. franc (735 mio. kr.) i løbet af årets første tre kvartaler, skriver Roche. Heraf var der salg for 78 mio. franc i USA, 22 mio. i Europa og 13 mio. i Japan.

Dermed har Roche i de seneste tre måneder næsten fordoblet salget af blødermidlet, der er en konkurrent til Novo Nordisk Novoseven, der i årets første seks måneder omsatte for 57 mio. franc.

For det fylde regnskabsår fastholder Roche forventningerne til midt-encifret salgsvækst

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier