MedWatch

Svenske Immunicum rejser 250 mio kr til kræftvaccine

Udviklingen af en potentiel kræftvaccine kan fortsætte hos det svenske biotekselskab Immunicum, der har rejst 250 mio. kr. ved en aktieemission.

Foto: Nasdaq

En række institutionelle investorer har skudt penge i det svenske biotekselskab Immunicum, der står bag en mulig kræftvaccine.

Det oplyser selskabet i en børsmeddelelse tirsdag morgen.

Samlet har de nye investorer tilført selskabet 128 mio. danske kr. i en rettet emission, der kommer sammen med udstedelsen af nye aktier for op til 124 mio. kr. til eksisterende aktionærer, der får mulighed for at købe to nye aktier for hver fem aktier i porteføljen.

For begge emissioner gælder det, at de nye aktier kan erhverves for 8,5 svenske kroner, hvilket er en rabat på knap 22 pct. i forhold til mandagens lukkekurs 10,84.

Immunicums hovedkandidat er den såkaldte off-the-shelves immunonkologiske vaccine ilixadencel mod solide tumorer, der aktuelt afprøves i fase 2-forsøg som behandling mod nyrekræft og i fase 1/2 mod gastrointestional stromal tumor samt leverkræfttypen hepatocellulært carcinom.

Selskabet har tidligere på måneden bekræftet, at den lå i forhandlinger med et globalt medicinalselskab om en udviklingsaftale for ilixadencel, der blandt andet skulle give det svenske selskab adgang til en checkpoint-hæmmer - mens den nyhed sendte selskabets aktie op med mere end 25 pct. på dagen, så tager investorerne mere negativt mod kapitalrejsningen.

En aktie i Immunicum kan tirsdag eftermiddag således erhverves 17 pct. billigere end ved mandagens lukkekurs.

Immunicum har for nylig tillknyttet Inge Marie Svane, en af Danmarks fremmeste forskere i immunterapeutisk kræftbehandling, som videnskabelig rådgiver. Selskabet ledes af Carlos de Sousa, der er tidligere chef for forretningsudvikling hos Zealand Pharma.

Dansk ekspert skal rådgive svensk kræftfirma First North-selskab tæt på skift til svensk hovedbørs Tidl. Zealand-direktør skal føre svensk kræftfirma op i superligaen Svensk og norsk biotek rejser millioner til nye forsøg  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier