MedWatch

Ymabs vil bringe to midler på markedet med penge fra børsnotering

Det danskstiftede biotekselskab Ymabs har 1,1 mia. kr. i kassen efter den amerikanske børsnotering.

Foto: Nasdaq

Børsnoteringen af biotekvirksomheden Ymabs på den amerikanske børs har givet virksomheden de økonomiske muskler til at nå til markedet med to lægemiddelkandidater, naxitamab og omburtamab, mod børnekræft i 2020.

Det siger selskabets adm. direktør, Genmab-medstifter Claus Møller, til Dagbladet Børsen.

"Jeg siger ikke, at vi ikke skal rejse mere kapital, men hvis tingene flasker sig nogenlunde, så burde vi kunne nå i mål uden yderligere kapital," siger Claus Møller til avisen.

YMabs har efter børsnoteringen omtrent 1,1 mia. kr. i kassen. ved børsnoteringen

I første omgang vil virksomheden satse på en amerikansk lancering, hvorefter Europa er næste mål førend blikket kan rettes mod mod Kina og resten af Asien.

Ymabs blev stiftet i 2014 af Thomas Gad, som i dag er bestyrelsesformand og selskabets direktør for forretningsudvikling og strategi. Selskabets topchef er Claus Møller, ligesom flere andre personer i ledelsen har en fortid i Genmab. Selskabet drives i dag fra New York og har derudover adresse i Hørsholm.

Y-mabs rejser 700 mio i børsnotering - aktien er steget med mere end 50 pct.

Y-mabs gør børsnotering officiel og starter aktiesalg med det samme

Biotekselskab søger om børsnotering i USA - vil rejse mere end en halv milliard

Forsiden lige nu

Immunterapi fra Roche øger overlevelsen hos patienter med brystkræft

Immunterapien Tecentriq fra Roche har for første gang nogensinde kunnet fremvise effekt i behandlingen af patienter med såkaldt triple-negativ brystkræft. De nye studieresultater giver et fingerpeg om immunterapiens mulige potentiale som en forebyggende behandling til patienter med tidlig brystkræft, vurderer overlæge.

Lundbeck vil slå konkurrenter med data om seksuel sundhed

Med accept fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder må Lundbeck nu benytte sin antidepressiv Trintellix’ positive effekter på seksuel sundhed i markedsføringen, og det kan give en god konkurrencefordel, mener forskningsdirektør.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier