MedWatch

Veloxis-aktien vækkes til live: Stiger for syvende børsdag på stribe

Medicinalselskabet Veloxis har medvind på børsen, hvor selskabets aktie nu nærmer sig den højeste værdi i to år. Det sker efter megen diskussion og omtale blandt investorer på Euroinvestors debatsider.

Veloxis' forretning er baseret på midlet Envarsus XR, der kan forhindre organafstødelse ved nyretransplantationer. | Foto: Colourbox

Der er igen onsdag rift om aktien i medicinalselskabet Veloxis, der stiger for syvende børsdag i træk og har sat kurs mod det højeste niveau i to år.

Aktien ligger ved middagstid 10,8 pct. højere i 1,37 kr. og er blevet i alt 32 pct. mere værd de seneste syv børsdage. Markedsværdien er dermed oppe i 2,4 mia. kr.

Fremgangen kommer, uden at det har været nyt fremme om Veloxis, ud over at aktien er genstand for en del omtale og diskussion på investorsitet Euroinvestors debatsider.

Her spekuleres der blandt andet i en mulig godkendelse i USA af Veloxis' lægemiddel, Envarsus XR, der bruges til at forebygge organafstødning hos nyretransplanterede. Midlet er i forvejen godkendt til de patienter, der ønsker at konvertere fra andre to-gange-dagligt tacrolimusprodukter til Envarsus XR, der bruges én gang dagligt.

Endnu er Envarsus XR dog ikke godkendt til nytransplanterede patienter, men den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, ventes at komme med en tilbagemelding og en mulig markedsføringstilladelse over for denne patientgruppe den 7. januar næste år.

I Danske Bank opjusterede analytiker Thomas Bowers i midten af august sin anbefaling af Veloxis til "køb" fra "hold" og satte ved den lejlighed et kursmål på 1,33 kr.

"Salget af Envarsus ser ud til at køre rigtigt godt især i USA. Så det var en af årsagerne. Samtidig ser det ud som om, at selskabet er ved at nå et stadie, hvor det kan blive overskudsgivende efter en periode med mange års underskud," siger Thomas Bowers til Ritzau Finans.

Oven i kommer så en mulig godkendelse af Envarsus til nytransplanterede patienter, der vil øge salgspotentialet ganske væsentligt.

"Det vil betyde, at de kan øge patientbasen markant. De fleste patienter bliver ofte på den behandling, som de startede ud på efter at være blevet transplanteret. Derfor er det også en kæmpe fordel at være godkendt til de nytiltransplanterede patienter," siger Thomas Bowers.

Veloxis' salg af Envarsus XR steg i første halvår med 117 pct. til 14,7 mio. dollar i USA. På bundlinjen blev det til et underskud på 5,7 mio. dollar.

Veloxis-chef: Finansdirektør sagde op af personlige årsager

Veloxis-chef klar til at udvide til nye markeder - Kina er i sigtekornet

Veloxis jagter status som førstevalg på USA's sygehuse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier