MedWatch

Novo-chef: Parløb med Lundbeck kan komme på tale

Novo Nordisk vil i fremtiden satse på andre områder end kun fedme og insulin, og i den forbindelse kan et partnerskab med Lundbeck, der gør sig inden for netop neurodegenerative lidelser, såsom Alzheimers sygdom og Parkinsons, blive aktuelt.

Novo Nordiisk åbner for alliance med Lundbeck med henblik på udvikling af lægemidler mod hjernesygdomme såsom Parkinsons og Alzheimers Sygdom. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Novo Nordisk har ambitioner om at udvide kerneforretningen til også at indbefatte kamp mod hjernelidelserne Parkinsons og Alzheimers sygdom, og til det formål åbner diabeteskoncernen nu op for et kommende samarbejde med cns-specialisterne fra Lundbeck.

Det skriver Berlingske Business.

For mens der på områder som diabetes og kræft er sket store fremskridt de seneste år, går det mere trægt på hjerneområdet, der for Alzheimers sygdom og Parkinsons vedkommende i dag stadig kun kan behandles med symptomlindrende medicin, og som selskaber på stribe forgæves har forsøgt at finde en kur til.

Novo Nordisk øjner derfor guld på de nye markeder, men da man ikke er ekspert på området, vil det blive nødvendigt med en partner til at føre midler mod f.eks. Parkinsons og Alzheimers sygdom ud i livet.

"Jeg er stor fortaler for, at danske virksomheder arbejder sammen for at blive endnu større og stærkere, så Lundbeck er en mulighed, men jeg kan også nævne tre-fire andre firmaer fra Schweiz, USA og Storbritannien, som også er stærke på det område. Men jeg har stor respekt for Lundbeck, som er en pioner inden for CNS-sygdomme," siger Novo Nordisks koncerndirektør for forskning og udvikling, Mads Krogsgaard Thomsen, til Berlingske Business.

Avisen skriver desuden, at ny forskning har vist, at GLP-1-midler, som bliver omdannet til at kunne krydse blod-hjerne-barrieren, kan stoppe fremdrift af blandt andre Parkinsons sygdom.

Netop diabetesmidlerne Victoza og Ozempic fra Novo Nordisk tilhører GLP-1-klassen, hvorfor der også af den grund næres håb for, at Novo Nordisk i partnerskab med f.eks. Lundbeck vil kunne få succes med udvikling af lægemidler mod hjernesygdomme.

Lundbeck svarer i en mail til Berlingske Business, at man betragter Novo Nordisk som en seriøs og kompetent virksomhed, men at eventuelle partnerskaber altid vil afhænge af det konkrete projekt.

Novo Nordisk indgår diabetesaftale med Lundbecks "haj-partner"

Novo Nordisk vil åbne amerikansk fabrik til fremstilling af stamcelleterapier 

Novo Nordisk udvider stamcellesats til nye områder

Selskaber flopper på stribe: Derfor er gåden om Alzheimers stadig uløst

"Vi står med potentialet til at skabe et nyt Lundbeck" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier