MedWatch

Danske Genetelligence øjner guld med ny spyttest

Det danske biotekselskab Genetelligence har lavet en spyttest, der giver svar på, hvilke lægemidler der passer bedst til en given patient, hvormed behandlingen kan personaliseres og målrettes. Det skal føre til en omsætning på over 600 mio. kr. om fem år.

Nedskrrivninger koster dyrt for biotekselskabet Genetellegence, der i 2018 ender med et trecifret underskud trods en syvdobling af omsætningen. | Foto: /ritzau/Carsten Andreasen

Læger i Danmark og Skandinavien vil inden længe kunne tage et nyt redskab i brug, når de skal finde ud af, hvilken behandling de skal give til deres forskellige patienter.

Med en ny spyttest, der ud fra en dna-profil kan give en personlig medicinprofil, vil selskabet bag, danske Genetelligence, adressere det problem, at 20 pct. af al receptmedicin giver alvorlige bivirkninger.

Det svarer til 750.00 recepter om året alene i Danmark og førte i 2016 til 189.400 hændelser med indlæggelse som følge af medicin.

Det skriver Børsen.

Genetelligence har licenseret spyttesten fra canadiske Geneyouin og er klar til at rulle den ud i Danmark og resten af Skandinavien, hvor målet er om fem år at sætte sig på 30 pct. af de recepter, som giver bivirkninger.

”Når vi taler med lægerne om det, så siger de ”bring it on” – det er noget, de har ledt efter længe,” siger Lone fisker, adm. direktør og medejer i Genetelligence, til avisen.

Især kræftområdet er relevant for Genetelligences spytest, der har sikret sig europæisk licens, men som er på jagt efter et tocifret millionbeløb, som skal gå til kliniske forsøg, der kan yderligere dokumentere testens evner.

Lykkes det, håber Genetelligence på at kunne omsætte for 600 mio. kr. om fem år.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier