MedWatch

Dansk parallelimportør går på børsen i Tyskland

Abacus Medicine vil rejse 40 mio. euro gennem en børsnotering i Frankfurt.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Boris Rössler

Inden årets udgang vil den danske parallelimportør af medicin Abacus Medicine gennemføre en børsnotering på den tyske børs i Frankfurt.

Det oplyser selskabet i en meddelelse mandag morgen, hvor selskabet oplyser, at provenuet på forventet ca. 40 mio. euro, svarende til godt 300 mio. kr., skal anvendes til strategiske vækstinitiativer, der blandt andet skal bringe selskabet ind på markederne for ikke-registrerede lægemidler og forsyning af lægemidler til kliniske forsøg.

"Til at bygge yderligere på vores unikke platform kigger vi efter yderligere kapital at investere i nye licencer og markeder såvel som til at overføre vores forretningsmodel til to, nærtliggende forretningsområder med høje marginer," udtaler adm. direktør og ejer Flemming Wagner i en pressemeddelelse.

De nye forretningersområder skal supplere selskabets aktuelle fokus; parallelimport af medicin til primært apoteker, hvor Abacus i dag har licens til at importere mere end 2500 forskellige lægemidler.

Beholder betydelig aktiepost

Ved børsnoteringen vil ca. halvdelen af selskabets aktier blive udbudt til salg, men Wagner-famillien agter også efter børsnoteringen af eje en "betydelig" andel af virksomheden.

Abacus Medicine kunne i 2017 fremvise et resultat (EBITDA) på 74 mio. kr efter at have øget omsætningen med 41 pct. til knap 2 mia. kr.

Ifølge virksomheden har den i årets første seks måneder omsat for 1,2 mia. kr., hvilket har givet et EBITDA på 45,5 mio. kr. - på den baggrund forventer importøren en samlet omsætningsvækst i 2018 på 25 til 35 pct.

Abacus Medicine er stiftet i 2004 af Flemming Wagner og dennes far, John Wagner, der frem til sin pension tjente som selskabets medicinske direktør. Virksomheden beskæftiger ca. 341 fuldtidsansatte.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier