MedWatch

Almirall går sammen med Novo-selskab i ny alliance

Det spanske dermatologi-selskab Allmirall har allieret sig med tyske Evotec om at udvikle nye lægemidler mod blandt andet psoriasis og atopisk dermatitis.

Foto: Stefan Singh Kailay

Et nyt forskningssamarbejde skal bringe en helt ny klasse af lægemidler mod hudsygdomme på banen.

Det er i hvert fald ambitionen for virksomhederne Almirall og Evotec, der mandag har annonceret et nyt partnerskab om opdagelse og udvikling af nye behandlinger mod sygdomme som psoriasis og atopisk dermatitis ved at forstyrre kommunikationen mellem celler. Forhåbningen er, at det kan give effektfulde og langtidsvarende behandlingsmuligheder.

Samarbejdet tager udgangspunkt i Evotecs platform til lægemiddelopdagelse og præklinisk udvikling, og Almirall vil indledningsvist finansiere det tyske selskabs arbejde under samarbejdet, der desuden kan udløse en række milepæle såvel som royalties.

Evotec, der har Novo Holdings som storaktionær, er et af tidens mest ombejlede biotek- og kontraktsforskningsselskaber, og selskabet har - foruden Almirall - samabejder kørene med blandt andre Bayer, Sanofi, Pfizer, Astrazeneca, Celgene og UCB.

For nylig er virksomheden også gået sammen med Novo Nordisk om opdagelse og udvikling af små molekyler til behandling af patienter, der lider af diabetes og fedme, samt følgesygdomme som fedtlevervarianten ikke-alkoholisk steatohepatitis (NASH), hjertekarsygdomme og diabetisk nyresygdom.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier