MedWatch

Svensk mundplaster får millionbidrag fra EU

Den svenske bioteksvirksomhed Klaria har fået støtte fra EU's Horizon 2020-program til den forsatte udvikling af en smertebehandling via selskabets mundhuleplaster.

Foto: Julia Freeman-Woolpert / Stock.Xchng

Godt 2 mio. euro - ca. 15 mio. danske kr - er på vej til den svenske biotekvirksomhed Klaria fra EUs støtteprogram for forskning og innovation, Horizon 2020.

Bidraget skal gå til den fortsatte udvikling og forberedelser til markedslancering af selskabets migrænebehandling KL-00119, der frigives via et særligt plaster, der fæstnes i mundhulen, hvor det over en periode frigiver den aktive lægemiddelbehandling.

KL-00119 skal ifølge virksomheden forbedre mulighederne for akut smertebehandling til migrænepatienter, og i første omgang satser virksomheden på en amerikansk og europæisk lancering.

Foruden migræne undersøger virksomheden muligheden for at anvende dets plaster til smertebehandling af kræftpatienter samt som en mulighed for at forhindre bevidst eller ubevidst opioid-overdosis, som canadiske Purdue Pharma har købt de globale rettigheder til.

Klaria er noteret på Nasdag-børsen i Stockholm.

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier