MedWatch

Storbank ser kurspotentiale på 67 pct. i Zealand

Morgan Stanley har genoptaget dækning af Zealand Pharmas amerikanske notering med en "overvægt"-anbefaling og et kursmål på 29 dollars - en upside på 67 pct. På fondsbørsen steg Zealands aktie med mere end 6 pct. fra morgenstunden onsdag.

Den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley vil igen til at dække Zealand Pharmas amerikanske notering, og det sker med den positive "overvægt"-anbefaling og et kursmål på 29 dollars.

Det rapporterer nyhedsbureauet Bloomberg News onsdag morgen.

Med kursmålet på 29 dollars - eller 186,71 kr. - ser Morgan Stanley et stigningspotentiale på 67 pct. for Zealand Pharma-aktien, når der tages udgangspunkt i tirsdagens lukkekurs på 112 kr.

Zealand Pharmas aktie på Nasdaq OMX i København stiger fra morgenstunden onsdag med mere end 6 pct.

Har lagt en dollar til tidligere mål

Det er ikke første gang, at Morgan Stanley følger Zealand Pharmas amerikanske notering. Det gjorde investeringsbanken således også i en periode, efter at biotekselskabet i august sidste år fik sine aktier noteret på børsen i USA.

Dengang havde Morgan Stanley ligeledes en positiv "overvægt"-anbefaling, mens kursmålet lød på 28 dollars - eller 180,27 kr.

Morgan Stanley var en af de partnere, som medvirkede ved Zealand Pharmas børsnotering på den anden side af Atlanten.

De seneste tre handelsdage er den danske biotekaktie steget en del, efter at selskabet torsdag aften kunne fortælle, at det havde solgt rettighederne til royalties og milepælsbetalinger for diabetesmidlerne Soliqua og Lyxumia.

Aftalen sikrer Zealand Pharma 205 mio. dollars - svarende til godt 1,3 mia. kr. - og køberen er amerikanske Royalty Pharma.

Zealand-topchef efter milliardsalg: "Nu skal vi levere på vores pipeline og vise værdien" 

Analytiker om Zealands milliardsalg: De har brug for pengene nu 

Zealand-aktien tordner i vejret efter salg  

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier