MedWatch

Teva sælger priopidin og giver millioner til Neurosearchs slunkne kasse

Israelske Teva har frasolgt rettighederne til lægemidlet priopidin mod Huntingtons sygdom. Det udløser en betaling til Neurosearch, som nu ser driftstabet i 2018 ende 2-3 mio. kr. lavere end tidligere forventet.

Foto: Neurosearch/PR

Neurosearch, der kollapsede efter en større skandale, har fået lidt penge fra Teva, og ser nu mindre tab i år.

Den tomme børsskal Neurosearch, der står med flere interesserede købere, har fået 450.000 dollar fra den tidligere partner Teva.

Pengene kommer, da Teva har solgt Neurosearchs tidligere lægemiddelkandidat Pridopidin - tidligere kendt som Huntexil - som Teva har siddet på en årrække. Pridopidine er aldrig kommet videre end de tidligere stadier af udviklingen.

"Som følge af at Neurosearch vil modtage den kontante betaling på 450.000 dollar, ændres Neurosearchs forventninger til 2018 fra et underskud i niveau fem millioner kroner til et underskud i niveau 2-3 millioner kroner," skriver Neurosearch.

I foråret 2010 var Neurosearch mere end fem milliarder kroner værd på børsen, efter meldingen om at et studie med selskabets mest løfterige lægemiddelkandidat, Huntexil, var gået godt.

Men blot få måneder efter kollapsede det hele i en skandale, der endte med en dom for kursmanipulation til selskabet og en aktiekurs, der nærmede sig nul. Den positive melding havde været en fejl, måtte selskabet erkende.

Under euforien i foråret 2010 kostede en Neurosearch-aktie 224 kroner. To år senere kostede den 3,5 kroner. 2012 var et af flere dårlige år for Neurosearch.

Først kom skandalen om den fejlagtige børsmeddelelse i 2010, og i 2012 blev Huntexil endeligt lagt ned og værdien nedskrevet til nul i selskabet. Den melding halverede den allerede skamskudte aktiekurs.

Siden da har Neurosearch i det store og hele været en børsskal. Et selskab uden reel aktivitet, der har kørt videre i håbet om, at en kontrakt med Huntexils nye ejer, Teva, kunne kaste noget af sig.

Derudover består værdien i et akkumuleret underskud på 1,7 milliarder kroner, som eventuelle nye ejere kan bruge til at betale mindre i skat.

Det har selskaberne Nordic Transport Group og Gefion Group Investment ladet sig lokke af og budt på selskabet.

Neurosearchs bestyrelse anbefaler buddet fra førstnævnte.

Teva dropper Neurosearch-projekt: "Det var en svær beslutning" 

Neurosearch fastholder forventningerne 

Budkrig koster for Neurosearch: Nedjusterer forventningerne til 2018  

Neurosearch skifter ud i bestyrelsen efter NTG-overtagelse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier