MedWatch

Teva opgiver blockbusterdrømme og dropper svensk lægemiddel

Israelske Teva har sendt alle rettigheder til midlet laquinimod tilbage til svenske Active Biotech, efter at 14 års udvikling endegyldigt slog fejl i begyndelsen af august. Midlet skulle oprindeligt have afløst Tevas storsællert Copaxone.

Foto: /ritzau/AP/George Widman

Kåre Schultz' israelske medicinalselskab Teva opgiver nu alt håb om at omdanne midlet laquinimod, som selskabet hentede fra svenske Active Biotech i 2004, til en ny storsællert.

Det skriver branchemediet Endpoints.

Teva har efter 14 års udvikling givet rettighederne til midlet tilbage til Active Biotech.

Det sker efter at laquinimod i begyndelsen af august slog fejl i et fase 2-studie mod Huntingtons sygdom, som blot var det seneste flop i rækken, da midlet sidste år fejlede i en række fase 3-studier mod sklerose.

Teva hentede laquinimod hos Active Biotech i håbet om, at det en dag kunne afløse selskabets blockbuster mod sklerose, Copaxone.

De mange fejlslag i afgørende studier har ikke bare kostet Teva penge og forhåbninger, men var også tæt på at tage livet af Active Biotech.

Udover en truende gæld, så må Active Biotech også sande, at selskabets aktie har mistet 90 pct. af sin værdi over de seneste fem år - i takt med de dårlige nyheder fra Israel.

Active Biotech siger ifølge Endpoints, at de ikke har givet helt op på midlet endnu, og at det nu vil vurdere mulighederne for at videreudvikle midlet selv.

Selskabet har en mulig livline hos et andet israelsk selskab ved navn Neotx, som har licenseret kræftmiddelkandidaten naptomumab estafenatox hos Active Biotech i en aftale, der kan løbe op i 455 mio. kr., hvis midlet klarer sig godt.

Tevas svenske lægemiddel fejler igen

Svensk biotekselskab på kanten af kollaps sikrer sig en livlinje 

Biotekselskab kæmper for overlevelse efter nyt Teva-kiks

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier