MedWatch

Novartis afhænder middel mod sjælden sygdom

En potentiel medicin mod den sjældne, genetiske sygdom Nethertons syndrom, bliver det seneste i en lang række af lægemidler, som Novartis har afgivet over de sidste par måneder.

Foto: Colourbox

Hos Novartis fortsætter man med at sende lægemidler ud af butikken, det seneste, BPR277, er netop blevet afhændet til Lifemax Laboratories for et ikke offentliggjort beløb.

Det skriver FierceBiotech.

Lifemax er baseret i San Francisco og arbejder på medicin mod sjældne sygdomme med begrænsede behandlingsmuligheder, særligt inden for hudsygdomme, og her passer BPR277 godt ind. Udover at være rettet mod børneeksem, bliver den også testet mod den sjældne genetisk hudsygdom Nethertons syndrom, som kan føre til rød, skællet hud, skrøbelig hårvækst og allergiproblemer.

Midlet er det første dermatologimiddel, som Novartis har givet slip på i en række af licensaftaler, som koncernen har indgået i løbet af 2018. De forudgående har været inden for kræft, og udover den aftale, man indgik med danske Oncology Venture om kræftmidlet dovitinib, tæller de også afuresertib og uprosertib. Ligesom i handlen med Lifemax, har man ikke offentliggjort beløbet for aftalen.

Oncology Venture køber rettigheder til skrinlagt Novartis-middel 

Danskledede Albumedix indgår partnerskab med Novartis

Leo udfordrer Novartis med opkøb af tabletbehandling  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier