MedWatch

Forskningschef sigtet for insiderhandel i amerikansk biotekselskab

De amerikanske myndigheder har sigtet chefen for klinisk forskning i biotekselskabet Sangamo for insiderhandel til en værdi af 10 mio. kr.

Foto: Colourbox

Hos biotekselskabet Sangamo har forskningschef Winson Tang ifølge de amerikanske myndigheder været lidt for hurtigt ude med en nyhed til en lukket gruppe af investorer.

Det skriver branchemediet Endpoints.

Det amerikanske finanstilsyn, SEC, har sigtet Winson Tang for insiderhandel, fordi han tilbage i 2014 ifølge tilsynet tippede en ven om, at Sangamo var ved at lukke en milliardaftale med Biogen.

Winson Tangs ven spredte ifølge SEC rygtet til en anden investor, Steven Fishoff, som igen spredte rygtet til fire andre investorer, og de er nu alle under anklage.

Tilsynet skriver, at investorerne tjente 10 mio. kr. (1,5 mio. dollar) på insiderhandlen, da Sangamo offentliggjorde sin aftale med Biogen, og aktien efterfølgende skød op med 38 pct.

Det er ikke første gang i år, at en prekær sag rammer netop Sangamo.

I april meddelte selskabet til de amerikanske myndigheder, at en ukendt hacker havde fået adgang til et medlem af ledelsens e-mail konto, og havde læst med i 11 uger, når lederen diskuterede forretningshemmeligheder.

Sangamos hovedaktiver er et blødermiddel i fase 1/2 og et middel mod den sjældne stofskiftesygdom MPS i samme fase.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier