MedWatch

Finanshus sænker købsanbefaling på Lundbeck: Interessante nyheder er fraværende

Udsigten til interessante nyheder fra medicinalselskabet Lundbeck er ikke store, og det får finanshuset ABG Sundahl Collier til at sækte aktien til 'hold' fra 'køb'. Kurmålet fastholdes dog.

Foto: Mik Eskestad/ Jyllands-Posten

Aktien i medicinalselskabet Lundbeck sænkes til "hold" fra "køb" hos analytikerne i ABG Sundal Collier. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Kursmålet på 450 kr. per aktie fastholdes, fremgår det.

"Der har været en implicit opjustering fra Lundbeck tidligere. Da de fik en større bøde i USA, fastholdt de deres EBIT-forventninger. Fra data regner vi med, at der først kommer noget interessant i første kvartal af 2019. Der er ikke meget at komme efter på kort sigt," siger Anne Sophie Riis, der er børsmægler i ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Tidligere på måneden indgik Lundbeck et forlig med det amerikanske justitsministerium, Department of Justice, som betyder, at selskabet betaler 52,6 mio. dollar eller cirka 336 mio. kr.

De amerikanske myndigheder undersøgte datterselskabet Lundbeck LLC's "relationer og donationer" til patientstøtteorganisationer i USA.

Sagen drejer sig om, at man i USA har et forbud mod, at medicinalselskaber yder finansiel støtte til patienter i de offentlige sygesikringsprogrammer, Medicare og Medicaid, men et sådan forbud gælder ikke for patientstøtteorganisationer. Myndighederne har dog gjort gældende, at betalinger fra farmaselskaber til disse organisationer, som så sender midlerne videre til patienterne, er en omgåelse af reglen.

Lundbeck-aktien handles torsdag formiddag 3,7 pct. laver i 441,60 kr.

Lundbeck afviser krisesnak og tager årets tredje lægemiddel i klinikken

Lundbeck indgår nyt forlig i kæde af langstrakte australske patentsager

Lundbeck annoncerer positive resultater med Brintellix mod svær depression 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier