MedWatch

Handelskrig kan ramme danske medicoselskaber

Verden nærmer sig en handelskrig, efter USA's præsident Donald Trump fredag iværksatte nye toldsatser på kinesiske varer for et trecifret milliardbeløb. Det kan få drastiske konsekvenser for danske medicovirksomheder, der har produktion i Kina, vurderer Dansk Industri og brancheforening.

Donald Trump pålægger 25 pct. straftold på en lang række varer fra Kina, herunder også varer, der produceres af danske medicovirksomheder. | Foto: Ritzau Scanpix/Evan Vucci

Danske medicovirksomheder er i alvorlig risiko for at komme i klemme i den verserende toldkrig mellem USA og Kina.

Fredag sidste uge gjorde Trump-administrationen således alvor af sine trusler om at slå ned på det, som USA’s præsident Donald Trump anser som Kinas uretfærdige handelspraksis.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier