MedWatch

ALK ånder lettet op – fransk tilskudsreform er bedre end frygtet

Allergikoncernen ALK bliver ikke nær så ramt af en ny tilskudsreform på det vigtige franske marked for dråbevacciner, som først antaget. Det vækker jubel hos selskabet, men den helt store gevinst kommer først, hvis også de tabletbaserede vacciner slipper positivt gennem reformerne, vurderer analytiker.

Foto: ALK, PR

Den danske allergikoncern ALK ånder lettet op, efter at det franske sundhedsministerium sent torsdag har truffet beslutning om dele af en tilskudsreform, som på forhånd var frygtet til at få alvorlige konsekvenser for ALK på selskabets absolut største og vigtigste marked.

I stedet for en reduktion fra 65 pct. til 15 pct. på dråbebaserede allergivacciner, som den franske rådgivningskomité HAS, tidligere på året anbefalede, besluttede de franske sundhedsmyndigheder blot at lade reduktionen gå fra de nuværende 65 pct. til 30.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier