MedWatch

Novos spareplaner stjæler fokus før rød åbning på aktiemarkedet

Novo Nordisks planer om en stor spareplan, der kan fjerne 3000 stillinger i selskabet, ventes at tage fokus på fondsbørsen fredag.

Der er udsigt til kursfald på det danske aktiemarked fredag morgen, hvor Novo Nordisk tager fokus på rygter om storstilet spareplan, der skal dæmme op for prispres i USA.

Novo Nordisk arbejder på ny stor spareplan: Tusindvis af job er i fare 

På de store linjer er lagt op til faldende aktiekurser, da investorerne holder sig på måtten forud for weekendens G7-topmøde i Canada, der ventes at byde på diskussioner omkring den verserende handelskonflikt med USA i spidsen.

De amerikanske aktier - målt på det brede S&P 500-indeks - faldt marginalt torsdag, og fredag morgen er der kursfald på tværs af børserne i Asien, mens futures for det tyske DAX-indeks bakker 1 pct. Torsdag faldt C25-indekset 0,6 pct. til 1118,10.

3000 Novo-folk kan miste jobbet

Blandt selskaberne er Novo Nordisk i vælten, da medicinalselskabet ifølge Børsen er på trapperne med en omfattende spareplan, der kan betyde et farvel til op mod 3000 ansatte ud af den samlede stab på knap 43.000, lyder det fra avisens kilder "med viden om processen".

Novo-topchef Lars Fruergaard udtalte for en måned siden, at omkostningerne var én vej til at tackle udsigten til prispres i USA, men han var ikke konkret omkring selskabets planer. Angiveligt skulle Novo Nordisk også være parat til at droppe sin langsigtede målsætning om at øge driftsoverskuddet 5 pct. om året.

"I forbindelse med regnskabet for første kvartal blev der lagt op til, at der skulle ske et eller andet. Nu ser det så ud som om, at man reagerer, og det er jo egentlig positivt," siger aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

"På den anden side kan det måske også godt give anledning til bekymring blandt nogle investorer, at man måske vil droppe de langsigtede finansielle målsætninger," siger han.

Den samlede pakke bliver ifølge Børsen præsenteret i forbindelse med halvårsregnskabet i august. Novo-aktien faldt torsdag 1,5 pct. og er år til dato dykket 13,2 pct.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier