MedWatch

Rhovac henter 18 mio kr i overtegnet emission

Biotekselskabet Rhovac har gjort resultatet op for en netop gennemført aktieemission, der blev overtegnet med 96 pct.

Det børsnoterede danske biotekselskab Rhovac har hentet knap 18 mio. kr. fra nye og nuværende aktionærer i en aktieemission.

Det oplyser selskabet i en børsmeddelelse torsdag.

Emissionen er gennemført for at finansiere både nye forskningsaktiviter samt sætte yderligere fart på selskabets jagt på en mulig køber til selskabets kræftvaccine.

"Vi lægger langt flere ressourcer i arbejdet, for vi vil gerne have en hurtig afklaring. Hvis vi bare lod det gå sin egen gang, kunne det tage lang tid at få en aftale i hus," sagde adm. direktør Anders Ljungqvist til MedWatch, da emissionen blev annonceret.

Direktøren har selv udnyttet emissionen til at købe aktier for knap 90.000 danske kr., men må alligevel se sin ejerandel på 16 pct. af selskabet reduceret.

Rhovac har siden marts 2016 været børsnoteret på den svenske miniputbørs Spotlight - tidligere Aktietorget. I forbindelse med emissionen er eksisterende aktionærer blevet tilbudt at købe nye aktier for 18 svenske kroner stykket.

Rhovac-aktien handles mandag formiddag til kurs 33 og er siden årsskiftet steget 148 pct, hvilket gør selskabet til årets foreløbig mest stigende danske life science-aktie efterfulgt af Chemometec, der er stedet 104 pct. siden nytår.

Udgifterne til emissionen anslås til at udgøre knap 2,4 mio. kr.

Salgslystne Rhovac vil rejse tocifret millionbeløb på børsen

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier