MedWatch

Lundbeck indgår forlig i USA - betaler 336 millioner

Aftalen indeholder ingen indrømmelser, konstaterer medicinalproducenten efter forlig med det amerikanske justitsministerium.

Foto: /Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Lundbeck har onsdag indgået forlig med det amerikanske justitsministerium, Department of Justice, og medicinalkoncernen har i den forbindelse forpligtet sig til at betale 52,6 mio. dollar eller cirka 336 mio. kr.

Det skriver selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Forliget er indgået i en sag, hvor myndighederne har undersøgt Lundbecks datterselskab i USA's, Lundbeck LLC's, "relationer og donationer" til uafhængige patientstøtteorganisationer i USA.

"Lundbeck LLC er tilfreds med at have indgået aftalen, således at selskabet kan lægge den sag bag sig. Aftalen indeholder ingen indrømmelse fra Lundbeck LLC's side om lovbrud. Aftalen gør Lundbeck LLC i stand til at fortsætte sit fokus på at levere innovative lægemidler til patienter," hedder det fra farmaselskabet i Valby, hvorfra man også oplyser, at de "fuldstændige og endelige vilkår" for aftalen stadig skal forhandles på plads med justitsministeriet i USA.

Trods udgiften på cirka 336 mio. kr. fastholder koncernen sine forventninger til året.

"Omkostningen på cirka 336 mio. kr. kan indeholdes i det eksisterende EBIT-interval og derfor forventes EBIT fortsat at ligge i intervallet 4,8–5,2 mia. kr. Lundbeck forventer fortsat en omsætning på 17,2-18,0 mia. kr.," skriver selskabet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier