ABG: Darzalex-estimater ændres ikke af konkurrentdata

De data, som Bluebird Bio og Celgene har præsenteret for en eksperimentel celleterapi mod knoglemarvskræft på ASCO, rykker ikke en tøddel på ABG Sundal Colliers forventninger til Genmab-midlet Darzalex, som man fortsat ser ramme et årligt salg på 10 mio. dollars i knoglemarvskræft.
Foto: Tuala Hjarnø/Genmab
Foto: Tuala Hjarnø/Genmab
AF RITZAU FINANS

Opdaterede data fra et fase 1- studie med en potentiel konkurrent til Genmabs kræftmiddel Darzalex får ikke ABG Sundal Collier til at justere sine forventninger til salget af Darzalex.

Børshuset venter uændret, at Darzalex vil nå et salg på omkring 10 mia. dollars i knoglemarvskræft, når salget topper. Det oplyser aktiechef i ABG Sundal Collier, Tue Østergaard, til Ritzau Finans.

Konkurrenterne Celgene og Bluebird offentliggjorde allerede i december flotte data fra et fase 1-studie med lægemiddelkandidaten bb2121 i knoglemarvskræft. Derfor var forventningerne også store, da der blev offentliggjort opdaterede resultater fra studiet på kræftkonferencen Asco i Chicago sent fredag efter amerikansk børslukketid.

Men data kan ifølge Bloomberg News have skuffet nogle investorer.

En analytiker fra det britiske finanshus William Blair vurderer over for nyhedsbureauet, at investorer havde håbet på, at studiet ville vise, at patienter opnåede en progressionsfri overlevelse blandt knoglemarvspatienter - det vil sige den tid, der går indtil sygdommen forværres - på 15 måneder.

Data viste dog, at bb2121 holdt sygdommen i ave i lidt mindre end 12 måneder.

"Det var nok lidt mindre, end nogle havde frygtet blandt Genmab-aktionærerne. Summa summarum mener vi, at det er rimeligt neutralt for Genmab-aktionærerne," siger Tue Østergaard.

Genmab stiger mandag med 0,6 pct. til 983,80 kr.

For Bluebird ser data derimod ud til at ville lægge pres på aktien. På formarkedet ligger den amerikanske biotekaktie til et fald på 6,7 pct. mandag middag.

Celgene og Bluebirds lægemiddelkandidat bygger på en ny teknologi - CAR -T - hvor patientens egne celler genmanipuleres og styrkes til at bekæmpe kræften.

CAR-T mod knoglemarvskræft viser gode overlevelsesdata, men skuffer investorerne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også