MedWatch

Sanofi slår igen efter anklage fra racismebeskyldt tv-stjerne

Den amerikanske tv-stjerne Roseanne Barr skød skylden på Sanofis sovemedicin Ambien, da hun skulle forklare et racistisk tweet, der er på alles læber i USA for tiden. Det har fået Sanofi til at svare igen.

Roseanne Barr, kendt i USA fra tv-serien "Roseanne," har hevet medicinalselskabet Sanofi ind i sagen om sit racistiske tweet. | Foto: Valerie Macon/Ritzau Scanpix

Den amerikanske tv-stjerne Roseanne Barr er kommet i alvorligt uføre efter at hun tirsdag udsendte et racistisk tweet om den tidligere Obama-rådgiver Valerie Jarrett.

"Det muslimske broderskab & abernes planet har fået et barn = vj," skrev hun med reference til Valerie Jarretts initialer.

Onsdag undskyldte Roseanne Barr for tweetet, men trak samtidig medicinalselskabet Sanofi ind i sagen, da hun antydede, at det racitiske tweet skyldtes, at hun havde taget Sanofis sovemedicin Ambien (zolpidem).

"Jeg gjorde noget utilgiveligt, så lad være med at forsvare mig. Klokken var to om morgenen, og jeg Ambien-tweetede," skrev Roseanne Barr, og tilføjede senere:

"Laver ikke undskyldninger for det, jeg gjorde (tweetede), men jeg har gjort mærkelige ting mens jeg var på Ambien -- slået æg på væggen klokken 2 om natten og lignende."

De to udmeldingerskabte med det samme fokus på Sanofi og Ambien, selvom Roseanne Barr ifølge CNN senere på dagen slettede sine udmeldinger om lægemidlet.

Onsdag morgen var "Ambien" øverst på listen over Twitters "trending topics" - de mest omdiskuterede emner på det sociale medie. Og Roseanne Barrs' fans roste hende for at have "skabt opmærksomhed om farerne ved Ambien," som en Twitter-bruger udtrykte det.

Sanofi slår igen

Udviklingen i sagen fik onsdag Sanofi til at forsvare sig selv og Ambien med et nyt tweet, der siden er gået viralt.

"Mennesker af alle racer, religioner og nationaliteter arbejder hver dag hos Sanofi for at forbedre menneskers liv verden over. Mens alle medicinske behandlinger har bivirkninger, så er racisme ikke en kendt bivirkning ved noget medicin fra Sanofi," skrev selskabet.

Indtil videre har Sanofi fået opbakning fra 153.000 Twitter-brugere, der synes godt om tweetet.

Kritiserer fortsat Sanofi

Men hos Roseanne Barrs' tilhængere falder tweetet ikke i god jord. Flere hævder, at de kender til "bizarre" bivirkninger ved Ambien, mens andre anklager Sanofi og Ambien for at være skyld i dødsfald og stofmisbrug.

"Ofrene for Ambien-skyldige ulykker griner formentlig ikke," skriver en bruger med reference til Sanofis svar.

Roseanne Barr er i USA en kendt Trump-tilhænger, og hun har været i stormvejr tidligere for at tweete grundløse og usaglige anklager mod den jødiske milliardær og investor George Soros, som hun anklagede for at have samarbejdet med nazisterne under Anden Verdenskrig.

George Soros blev født i Ungarn i 1930 og overlevede nazisternes massemord på jøder ved at opretholde en falsk identitet.

Efter tweetet om Valerie Jarrett har tv-stationen ABC valgt at trække stikket på Roseanne Barrs sitcom, "Roseanne", der i marts tiltrak 18,2 mio. seere, hvilket var det højeste seertal for en komedieserie på amerikansk tv siden 2014.

Mere fra MedWatch

Eir Ventures har rejst over 900 mio. kr.

Life science-fonden Eir Ventures gik sidste år i luften med et håb om at rejse 100 mio. euro inden for et år. Lidt over et år senere har fonden rejst 122,3 mio. euro, svarende til 900 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier