MedWatch

Analytiker: Svært at spå om potentialet i Bavarians ebola-vaccine

Et ebola-udbrud i DR Congo, der senest har spredt sig til en by med en million indbyggere, har skabt opmærksomhed om Bavarians potentielle ebolavaccine. Men det er svært at vurdere potentialet i vaccinen, siger analytiker.

Foto: /ritzau/Philip Davali/

I de seneste dage har Bavarian Nordic fået ekstra opmærksomhed på grund af et udbrud af sygdommen ebola i Den Demokratiske Republik Congo, som seneste har spredt sig til byen Mbandaka med ca. en million indbyggere.

Bavarian Nordic står for en af de to potentielle ebolavacciner, der er tættest på at være færdigudviklet. Selskabet indgik i 2014 en licens- og partneraftale om vaccinen med det amerikanske medicinalselskab Janssen, der er en del af Johnson & Johnson.

Udviklingen af vaccinen har stået på i flere år, og i slutningen af 2018 eller i starten 2019 ventes selskaberne at få resultater fra et fase 3-forsøg med vaccinen.

"Det kan også have haft en positiv effekt på aktiekursen, at der desværre har været udbrud i DR Congo. Der er to midler, der skal kæmpe om det her marked, og det er Bavarians middel sammen med Janssen, og så har Merck også et middel, som er et mulehår længere fremme i udviklingen," siger Søren Løntoft Hansen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

Når Bavarian og Janssens middel er klar med fase 3-resultateterne, vil de derfor i høj grad blive sammenlignet med resultaterne fra studierne med Mercks middel.

Ifølge analytikeren er det svært at værdiansætte midlet, og det indgår derfor heller ikke i hans modeller for Bavarian på nuværende tidspunkt.

"Det skal være drevet af, at man i nogle lande gerne vil have en eller anden form for beredskab mod et mere omfattende udbrud. Og det kunne også være, at der er et rejsemarked her," siger Søren Løntoft Hansen.

I henhold til aftalen fra 2014 opnår Janssen en eksklusiv licens til Bavarian Nordics multivalente MVA-BN Filovirus vaccinekandidat, der er udformet til at yde beskyttelse mod Ebola Zaire, Ebola Sudan og Marburg-virussen.

Bavarian Nordic modtog en forudbetaling på 25 mio. dollar og er berettiget til op til 20 mio. dollar i udviklings- og regulatoriske milepælsbetalinger samt royaltybetalinger for kommercielle salg uden for Afrika. Janssen står for udviklingsomkostningerne.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier