MedWatch

Britisk hedgefond øger shortsats i Bavarian

Britiske Marshall Wace har øget sin sats på et kursfald i Bavarian Nordics aktie.

Foto: /ritzau/Philip Davali/

Hedgefonden Marshall Wace har øget sin sats på et kursfald i Bavarian Nordics aktie og har nu en shortposition i aktien på 0,71 pct., fremgår det af en indberetning til Finanstilsynet.

I den seneste indberetning var postionen 0,61 pct.

Tidligere tirsdag var det fremme, at den amerikanske hedgefond Worldquant er gået den anden vej - og reduceret sin position til 0,63 pct. af Bavarian Nordic-aktierne fra tidligere 0,74 pct.

Det samlede tal for shortpositioner, der offentliggøres cirka en gang månedligt af tilsynet viser, at knap 14 pct. af Bavarians aktiekapital per 9. maj var shortet.

Fondene skal først indberette deres transaktioner til Finanstilsynet, når de har krydset en grænse 0,2 pct.

Tilsynet offentliggør dog først særskilte meddelelser for de enkelte fondes positioner, når de overstiger 0,5 pct. af aktiekapitalen.

Når man vælger at gå short i en aktie, låner man aktier fra en aktionær og sælger aktierne i håb om at kunne købe dem tilbage senere til en lavere kurs. På den måde kan en investor tjene differencen - minus et gebyr til ejeren for at låne aktien samt eventuel kurtage.

Bavarian Nordic falder tirsdag 3,4 pct. til 192,35 kr.

Forsiden lige nu

EU vil beskytte europæiske virksomheder mod USA's Iran-sanktioner

Europæiske virksomheder skal beskyttes mod sanktioner, som USA indfører mod Iran, skriver EU-Kommissionen. I udgangspunktet positivt, men i praksis svært ladsiggørligt vurderer DI, der stadig mener, at danske medicinalselskaber, som opererer i Iran, vil blive ramt negativt. Novo Nordisk afventer situationen.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 20

Præsidentielle udfald i USA, fusion i høreapparatsbranchen, rehab-messe i Bella Center og udskiftning i Novo-toppen - MedWatch giver dig overblikket over ugens vigtigste nyheder fra dansk life science. Gik du glip af noget?

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier