MedWatch

Britisk hedgefond øger shortsats i Bavarian

Britiske Marshall Wace har øget sin sats på et kursfald i Bavarian Nordics aktie.

Foto: /ritzau/Philip Davali/

Hedgefonden Marshall Wace har øget sin sats på et kursfald i Bavarian Nordics aktie og har nu en shortposition i aktien på 0,71 pct., fremgår det af en indberetning til Finanstilsynet.

I den seneste indberetning var postionen 0,61 pct.

Tidligere tirsdag var det fremme, at den amerikanske hedgefond Worldquant er gået den anden vej - og reduceret sin position til 0,63 pct. af Bavarian Nordic-aktierne fra tidligere 0,74 pct.

Det samlede tal for shortpositioner, der offentliggøres cirka en gang månedligt af tilsynet viser, at knap 14 pct. af Bavarians aktiekapital per 9. maj var shortet.

Fondene skal først indberette deres transaktioner til Finanstilsynet, når de har krydset en grænse 0,2 pct.

Tilsynet offentliggør dog først særskilte meddelelser for de enkelte fondes positioner, når de overstiger 0,5 pct. af aktiekapitalen.

Når man vælger at gå short i en aktie, låner man aktier fra en aktionær og sælger aktierne i håb om at kunne købe dem tilbage senere til en lavere kurs. På den måde kan en investor tjene differencen - minus et gebyr til ejeren for at låne aktien samt eventuel kurtage.

Bavarian Nordic falder tirsdag 3,4 pct. til 192,35 kr.

Forsiden lige nu

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

En "digital transformation" i Novo Nordisks F&U-afdeling, som koster 400 medarbejdere jobbet, stjal fokus i uge 38, hvor Zealand Pharma ramte plet i et afgørende fase 3-studie og Coloplast holdt kapitalmarkedsdag. MedWatch giver dig her overblikket over ugens vigtigste begivenheder.

CHMP får ny, tysk formand

Ved sit septembermøde har EU's ekspertkomité på ibrugtagning af nye lægemidler, CHMP, valgt en ny formand for de næste tre år, ny næstformand skal vælges i næste måned.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier