MedWatch

Novo-chef bliver ny formand for Det Centrale Handicapråd

Vice President i Novo Nordisk, Liselotte Hyveled, skal fremover styre tøjlerne i Det Centrale Handicapråd, hvor hun øjeblikkeligt træder til som ny formand.

Liselotte Hyveled, Vice President i Novo Nordisk er ny formand for Dansk Handicapråd. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen, Ritzau/Scanpix

Liselotte Hyveled, der til daglig er Vice President i Novo Nordisk bliver ny formand for Dansk Handicapråd.

Hun tiltræder med det samme, oplyser Børne- og Socialministeriet i en pressemeddelelse mandag.

Liselotte kommer med erfaring fra bestyrelsesposter og diverse chefstillinger i Novo Nordisk, hvor hun har været siden 2014, og hvor hun blandt andet står i spidsen for ’project opportunity’, som redefinerer måden at vurdere talent på og herved inkluderer mennesker med autisme hos Novo Nordisk.

Med sin erfaring som erhvervsleder fra Novo, hvor hun også har taget initiativ til inklusion af mennesker med autisme, vil Liselotte Hyveled kunne styrke rådets fokus på et vigtigt område.

Mai Mercado, børne- og socialminister (K)

Netop erfaringen fra Novo Nordisk og det konkrete projekt har vejet tungt i overvejelser om at ansætte Liselotte Hyveled, forklarer børne- og socialminister Mai Mercado (K).

"Med sin erfaring som erhvervsleder fra Novo, hvor hun også har taget initiativ til inklusion af mennesker med autisme, vil Liselotte Hyveled kunne styrke rådets fokus på et vigtigt område, nemlig handicappedes deltagelse på arbejdsmarkedet. Og det fokus er væsentligt, så vi kan blive endnu bedre til at få mennesker med handicap i arbejde," siger Mai Mercado i pressemeddelelsen.

Selv glæder Liselotte Hyveled sig over at få mulighed for at prøve kræfter med et område, hun brænder meget for.

"Jeg er utroligt glad og ydmyg over at blive bedt om at påtage mig rollen som formand for Det Centrale Handicapråd. Det er bestemt en opgave, jeg brænder meget for, og specielt at nedbryde nogle af de fordomme og stigma, der er i samfundet, som skyldes, at der mangler viden og accept af, hvor vigtigt det er for det enkelte menneske at blive respekteret og værdsat i form af at kunne bidrage til samfundet og få en positiv mening med livet generelt,” siger Liselotte Hyveled.

Formandsskiftet sker efter, at den tidligere formand Dan Boyter trådte tilbage som reaktion på regeringens udflytningsplaner, der indbefatter, at Det Centrale Handicapråd skal skifte adresse fra Bredgade i det centrale København til Brovst i Nordjylland.

Fomandsposten får ingen betydning for Liselotte Hyveleds funktion i Novo Nordisk, oplyser ministeriet til MedWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier