MedWatch

Bluebird udvider T-celle-samarbejde med tysk selskab

Det tyske selskab Medigene modtager godt 50 mio. kr. fra Bluebird Bio, der dermed får adgang til opstart af flere projekter baseret på det tyske selskabs T-cellereceptorer.

Foto: Medigene

Amerikanske Biotekselskabet Bluebird Bio har mandag morgen indgået en aftale med tyske Medigene, der udvider de to selskabers eksisterende samarbejde betydeligt.

I en fælles meddelelse oplyser parterne således, at amerikanerne mod en forhåndsbetaling på 8 mio. dollars, ca. 50 mio. kr., har fået adgang til at udnytte Medigenes T-cellereceptor-teknologi i op til seks projeker mod tidligere fire.

"I takt med at vi udbygger vores førerposition inden for immunonkologi, sætter vi pris på Medigenes TCR-teknologiplatform, der gør det muligt for os at angribe intracellulære tumor-antistoffer, der ikke kan rammes med CAR-T," udtaler Philip Gregory, forskningsdirektør i Bluebird Bio.

De to selskabers samarbejde involverer nu mulige milepælsbetalinger på op mod 250 mio. dollars for hvert enkelt udviklingsprogram, hvilket samlet kan sende 9,3 mia. kr. til det tyske selskab.

Medigene blev stiftet i 1994 i München og er børsnoteret i Frankfurt. Selskabets arbejde inden for udvikling af celleterapier bygger på resterne af det britiske selskab Avidex, som er oprettet af den danske molekykærbiolog Bent Jakobsen.

Bluebird Bio ledes af Nick Leschly, der er søn af den danske erhvervsmand Jan Leschly.

Mere fra MedWatch

EU-lande blåstempler nye beføjelser til agentur

Det europæiske center for sygdomsforebyggelse og -kontrol, ECDC, får nu nye muskler til kontrol og netværksopbygning i kampen mod fremtidens epidemier. ”Dagens aftale er lig med state-of-the-art overvågning,” siger EU-topfolk.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier