MedWatch

Eli Lilly gennemfører milliardopkøb i USA

Et amerikansk biotekselskabs immunoonkologiske lægemiddel til behandling af bugspytkirtelkræft er så attraktivt, at Eli Lilly har kastet flere mia. i et opkøb af virksomheden og dets aktiver.

Amerikanske Eli Lilly satser tungt på udvikling af immunoonkologiske behandlinger og har blandt derfor netop købt selskabet Armo Biosciences til en værdi af godt 10 mia. kr. | Foto: Eli Lilly

Den amerikanske medicinalkoncern Eli Lilly, der er blandt Novo Nordisks store konkurrenter på markedet for diabetesmidler, har haft den store tegnebog fremme og indgået aftale om køb af biotekselskabet Armo Biosciences for 1,6 mia. dollars - svarende til 10,1 mia. kr.

Købsprisen svarer til 50 dollar per aktie i Armo Biosciences og svarer til en præmie på 33 pct. sammenlignet med den seneste slutkurs på Armo Biosciences-aktien på 49,80 dollars.

Armo Biosciences er allerede langt fremme i udviklingen af selskabets hovedkandidat, lægemidlet Pegilodecak, som selskabet overtog fra Merck tilbage i 2013, efter at Merck havde kasseret det.

Midlet testes i øjeblikket i patienter med bugspytkirtelkræft, og der er allerede gennemført et af to fase 3 studier, mens data fra det andet studie ventes i løbet af andet halvår af 2018, oplyser Eli Lilly i en meddelelse. Falder studiet positivt ud, vil der kunne indsendes ansøgning om markedsføringstilladelse i USA i løbet af 2019.

Pegilodecak, som er en Immunterapi i en PEGyleret form af det antiinflammatoriske cytokin IL-10, testes desuden i tidligere fase-forsøg til behandling af lunge-, nyre-, og hudkræft. Armo Biosciences har derudover en række andre immuno-onkologiske produktkandidater i forskellige stadier af den prækliniske udvikling.

"Eli Lilly er dedikeret til at udvikle kræftmedicin, som vil gøre en meningsfuld forskel for patienterne. Med købet af Armo BioSciences føjer vi et lovende næste-generations klinisk immunterapi-aktiv til Lilly's portefølje af innovative onkologiske lægemidler," siger Sue Mahony, chef for Eli Lillys onkologiske division i meddelelsen.

"Vi tror, at pegilodecakin har en unik immunologisk virkningsmekanisme, der i sidste ende vil give læger mulighed for at tilbyde nyt håb for mange kræftpatienter," tilføjer hun.

Armo har for nyligt testet pegilodecakin i kombination med Mercks Keytruda og Bristol-Myers Opdivo og har også mulighed for at kombinere det med sit eget anti-PD-1-antistof. Endelig har Armo har en række IL-12 og IL-15-lægemidler i pipelinen, som selskabet håber vil kunne styrke anti-tumorvirkningen af pegilodecakin.

Immuno-onkologi bliver fra mange sider udråbt til at være vejen frem inden for kræftbehandling. Forskning i immuno-onkologi (I-O) er således forskning i innovative behandlinger, som udnytter kroppens naturlige immunrespons i kampen mod kræft.

Selskaber som Bristol-Myers Squiebb, Astra Zeneca, Celgene og adskillige andre har alle midler på markeder, der gør brug af immunsystemet i bekæmpelsen af kræft.

Handlen mellem Eli Lilly og Armo Biosciences ventes at falde endeligt på plads i slutningen af andet kvartal 2018.

Eli Lilly opjusterer forventningerne efter solid diabetesvækst

Novo-rival sender samtlige NASH-aktiver videre til biotekselskab

Novo-rival indgår diabetessamarbejde i Kina 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier