MedWatch

Novartis-topchef om millionbetaling til Trumps advokat: "Vi begik en fejl"

Novartis' adm. direktør Vasant Narasimhan skriver i en mail til sine ansatte, at Novartis "begik en fejl" ved at sende penge til Donald Trumps advokat Michael Cohen. Samtidig skriver Novartis, at betalingen lød på 1,2 mio. dollar og ikke 400.000 dollar som det først forlød.

Vasant Narasimhan, adm. direktør i Novartis, siger til sine medarbejdere, at han godt forstår, hvis de er skuffede eller frustrerede. | Foto: ritzau/AP/Georgios Kefalas

Novartis begik en fejl, da selskabet gik med til at overføre millioner til Donald Trumps advokat Michael Cohen.

Det skrev Novartis' topchef Vasant Narasimhan torsdag til sine medarbejdere i en mail, som nyhedsmediet Stat har opsnuset.

"Vi begik en fejl ved at indgå i det her arrangement og som konsekvens får vi kritik fra en verden, som forventer bedre af os," skrev Vasant Narasimhan.

"Mange af jer vil være skuffede og frustrerede," skrev han videre.

Novartis' betaling til Michael Cohen blev først afsløret af advokaten Michael Avenatti, der repræsenterer den tidligere pornostjerne Stormy Daniels, som siger, at hun er blevet betalt for at tie stille om en affære med den amerikanske præsident Donald Trump.

I en pressemeddelelse onsdag aften skrev Novartis, at betalingen lød på 1,2 mio. dollar (7,5 mio. kr.) og ikke 400.00 dollar (2,5 mio. kr.) som Michael Avenatti oprindeligt sagde.

Fik intet ud af 7,5 mio

I pressemeddelelsen skrev Novartis også, at selskabet håbede at skaffe sig adgang til detaljer om Donald Trumps politiske planer for amerikansk sundhedspolitik, herunder Obamacare, som modydelse for betalingerne til Michael Cohen.

Novartis holdt ét møde med Michael Cohen i marts 2017, hvor det ifølge selskabet stod klart, at han "ikke kunne levere de tjenester, som Novartis havde forventet i forhold til amerikansk sundhedspolitik."

Derefter opgav Novartis at holde flere møder med Michael Cohen, men havde kontraktligt forpligtet sig til at betale de 7,5 mio. kr., skriver selskabet.

Sender aben videre

Selvom Vasant Narasimhan nu siger, at Novartis begik en fejl, så insisterer han også på, at betalingen til Michael Cohen var hans forgængers værk, og at Vasant Narasimhan ikke selv var involveret.

"Personligt for min familie var det en svær dag, da usaglige historier spredte sig igennem de amerikanske medier... Jeg gik i seng frustreret og træt," skrev han i mailen til sine medarbejdere.

Novartis' tidligere topchef, Joe Jimenez, som dermed får skylden for at stå bag aftalen med Trumps advokat, har endnu ikke kommenteret sagen.

Medie: Medicinalselskab flettes ind i Stormy Daniels-sag 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier