MedWatch

Sydbank: Pipeline-potentialet i Genmab er ikke afspejlet i kursen

Mens forventningerne til guldægget Darzalex efterhånden er solidt indarbejdet i den nuværende kurs for Genmab-aktien, så bliver potentialet for resten af biotekselskabets pipeline endnu ikke afspejlet i prisen.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Efter tirsdagens regnskab for første kvartal fra medicinal- og biotekselskabet Genmab holder Sydbank fast i sin købsanbefaling af aktie, fremgår det af en kommentar fra banken, som bider mærke i, at potentialet i selskabets pipeline ikke er afspejlet i aktiekursen.

"Efter vores vurdering er værdien af Genmabs pipeline ikke indregnet i den nuværende aktiekurs. Hertil kommer et tætpakket nyhedsflow for Genmab i 2018 som katalysator for kursstigninger," skriver Sydbank.

Genmab havde fremgang på såvel top- som bundlinjen i første kvartal. Driftsresultatet (EBIT) landede på 324 mio. kr. mod et overskud på 46,1 mio. kr. i samme periode sidste år. Genmabs samlede omsætning steg til 681 mio. kr. fra 250,8 mio. kr. Endelig viste bundlinjen et plus på 198,6 mio. kr. mod et overskud på 16,1 mio. kr. i januar, februar og marts sidste år.

Omsætningen bestod af 310 mio. kr. i royalties fra Janssens salg af kræftmidlet Darzalex mod 211 mio. kr. i første kvartal af 2017. Genmab modtog ingen milepælsbetalinger i kvartalet, men man fik licensbetalinger på 304 mio. kr. og refusion af forsknings- og udviklingsomkostninger på 59 mio. kr.

Genmab fasholdt i forbindelse med kvartalsregnskabet sine forventningerne til omsætning og driftsresultat i 2018 - herunder forventningerne til partneren Janssens salg af kræftmidlet Darzalex. Genmab regner derfor stadig med, at partneren Janssen vil lande et Darzalex-salg på 2,0 til 2,3 mia. dollar i 2018. Det vil give Genmab en indtægt på omkring 1750 mio. kr. Også dette estimat er uændret.

Endelig fastholdt Genmab forventningerne om et driftsresultat på 1300-1500 mio. kr. og en omsætning i intervallet 2700 og 3100 mio. kr. Forventningerne til Darzalex-milepæle er uændret 550 mio. kr.

"Genmab leverer et regnskab, der i store hele er som forventet, og vi foretager derfor kun mindre estimatjusteringer. Vi vurderer, at Darzalex vil drive indtægterne i den resterende del af 2018 og udelukker samtidig ikke positive overraskelser i Darzalex-markedssalget i løbet af 2018," kommenterer Sydbank.

Genmabs aktie lukkede tirsdag i 1305 kr. efter en mindre stigning på 0,9 pct. Tirsdagens kvartalsregnskab blev offentliggjort efter markedets lukning.

Genmab leverer som ventet og fastholder guidance 

Mere fra MedWatch

EU-lande blåstempler nye beføjelser til agentur

Det europæiske center for sygdomsforebyggelse og -kontrol, ECDC, får nu nye muskler til kontrol og netværksopbygning i kampen mod fremtidens epidemier. ”Dagens aftale er lig med state-of-the-art overvågning,” siger EU-topfolk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier