MedWatch

Kriseramt svensk selskab skal afnoteres fra børsen: Patent er intet værd

Det kriseramte svenske biotekselskab Norinvent har søgt om at blive afnoteret fra børsen et år efter, at selskabet blev noteret på Aktietorget i Sverige. I samme ombæring nedskriver selskabet værdien af sit eneste patent fra 1,3 mio. kr. til ingenting.

Foto: Richard Drew/AP/POLFOTO/arkiv

Det svenske biotekselskab Norinvent blev et kortvarigt og dyrt bekendtskab for investorerne på den svenske minibørs Aktietorget.

Norinvent har nu ansøgt om at blive afnoteret fra børsen efter at manden bag den forskning, som selskabet har baseret sin eneste lægemiddelkandidat på, har nægtet selskabet adgang til nødvendige data.

Det betyder samtidig, at selskabet må nedskrive værdien af sit eneste patent fra 1,3 mio. kr. til 0 kr.

Norinvent blev noteret på Aktietorget den 23. maj 2017 til kurs 3,5 og fik en værdiansættelse på 30 mio. kr.

Lige nu er handlen med Norinvent-aktien suspenderet ved kurs 0,8 - et fald på 77 pct. på et år.

Selskabet skriver, at afnoteringen sker, fordi selskabet er slået tilbage til grundforskningsfasen.

Startede med modstridende meddelelser

Nedturen for Norinvent startede med en række atypiske selskabsmeddelelser i slutningen af .

I september 2017 skrev selskabet, at det havde fået et "proof of mechanism" og dermed bevist, at dets hovedaktiv kunne virke. Aktien steg 26 pct. samme dag.

Fire måneder senere - i januar 2018 - udsendte Norinvent en "klarificering" af den tidligere pressemeddelelse, hvoraf det fremgik, at selskabet ikke havde opnået en proof of mechanism, men i stedet manglede at foretage flere studier.

Selskabet skrev, at der var en "risiko" for, at den tidligere pressemeddelelse blev "misforstået på grund af begrebet 'proof of mechanism'."

Forsker nægtede adgang

I marts 2018 skrev selskabet så, at forskeren Jonathan Moses, som stod for forskningen bag selskabets hovedaktiv, havde forladt selskabet og ikke havde tænkt sig at dele nødvendige detaljer om sin forskning som for eksempel protokoller, laboratorienoter og lignende.

Seks dage senere annoncerede selskabets adm. direktør Paul Hasselgren, at han havde besluttet at forlade selskabet.

Alt det fik Aktietorget til at suspendere handlen med aktien. Aktietorget bad samtidig Norinvent om at redegøre for de problemer, som selskabet stod over for.

I en afklarende pressemeddelelse skrev Norinvent, at "der ikke er nogen objektive beviser for de forsøg, som ligger til grund for selskabets igangværende forskning," og at selskabet fik brug for mellem 11 og 18 mio. kr. inden september.

Kriseramt svensk selskab mangler 11 mio kr og "objektive beviser" for sit hovedaktiv

Minibørs stopper handlen med svensk biotekselskab efter kaotiske meddelelser 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier