MedWatch

Medie: Takeda og Shire nærmer sig foreløbig aftale

Unavngivne kilder siger til nyhedsbureauet Bloomberg, at medicinalselskaberne Takeda og Shire nærmer sig en foreløbig aftale om en fusion, efter Takeda fredag hævede sit bud til omkring 374 mia. kr. og gik med til at betale en større del af beløbet kontant.

Foto: Martin Havtorn Petersen/MedWatch

Det irske medicinalselskab Shire med danske Flemming Ørnskov i chefstolen har hidtil kæmpet mod en overtagelse fra japanske Takeda, men nu kan der alligevel være en aftale på vej mellem de to selskaber.

Det skriver Bloomberg.

Nyhedsbureauet har talt med flere unavngivne kilder, som fortæller, at de to selskaber nærmer sig en foreløbig aftale om en handel.

Det sker, efter Takeda fredag indikerede, at man er klar til at betale 44 mia. pund, eller næsten 375 mia. kr., for at købe samtlige Shire-aktier. Samtidig hævede man den andel af beløbet, som man vil betale kontant, med 18 pct.

Shire annoncerede efterfølgende, at bestyrelsen ville overveje dette tilbud, det fjerde i rækken fra Takeda. Og skal man tro Bloombergs kilder, er man altså nu mere venligt stemt over for en aftale end tidligere.

Kilderne siger til Bloomberg, at en foreløbig aftale om den gigantiske medicinalfusion kan blive annonceret allerede i dag, tirsdag.

Takeda har ifølge britiske konkurrenceregler frem til kl. 19 dansk tid på onsdag 25. april til at komme med et konkret tilbud til Shires aktionærer eller opgive ævred. Men Shire har ifølge nyhedsbureauet mulighed for at bede om en forlængelse af fristen.

Shires aktie stiger med mere end 6 pct. på børsen i London omkring middagstid tirsdag.

Takeda smider flere kontanter i nyt milliardbud og Shire overvejer 

Overblik: Forstå kampen for at købe Shire 

Allergan kommer ikke til at byde på Shire 

Medie: Allergan bejler til Shire og sætter gang i budkrig 

Shire afviser gigantisk milliardbud fra Takeda 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier