MedWatch

Amerikansk politiker kritiserer farmaindustrien for brug af skattelettelser

En kæmpe skattelettelse til amerikanske selskaber med penge placeret uden for landet burde have ført til lavere medicinpriser, mener amerikansk senator.

Foto: Alex Brandon/AP/arkiv/POLFOTO

Store udbytter til aktionærerne og aktietilbagekøbsprogrammer blandt medicinalindsutrien i kølvandet på den amerikanske regerings store skattelettelser i 2017 møder kritik fra den amerikanske senator Cory Booker.

Det skriver branchemediet Fiercepharma.

Selskaber som Pfizer, Merck, AbbVie, Amgen og Celgene har siden skattereformens vedtagelse annonceret, at de vil tilbagekøbe egne aktier for samlet 271 mia. kr.

"I betratning af medvind, som medicinalselskaberne forventer i lyset af skattelettelser og jobreform, er der ikke nogen undskyldninger for ikke at sænke priserne på receptpligtig medicin," lyder det fra den amerikanske politiker.

Ifølge politikeren har ingen af førnævnte medicinalselskaber samt yderligere fem amerikanske medicinalproducenter sænket priserne som reaktion på skattelettelserne.

I stedet - anfører selskaberne - har de investeret yderligere beløb andre amerikanske investeringer såsom nye fabrikker, donationer til velgørenhed samt lønstigninger til de ansatte.

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier